Hoppa till innehåll

HR-chef till Kungl. Vetenskapsakademien

Publiceringsdatum
16 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Nu söker vi en HR-chef till Kungl. Vetenskapsakademien i Stockholm. Är du en operativ HR-generalist med förmåga att arbeta strategiskt och vill ha en bred och omväxlande roll på en unik arbetsplats? Då hälsar vi dig varmt välkommen med en ansökan till denna tjänst!

Om tjänsten Kungl. Vetenskapsakademien är en fristående, oberoende organisation utan vinstdrivande verksamhet. Akademien består av närmare 500 svenska och 175 utländska ledamöter som tillsammans utgör Sveriges främsta expertpanel inom vetenskapen.

Akademien är arbetsgivare för personal vid kansliet och för forskare och annan personal som är anställda vid Akademiens olika institut och program. Totalt rör det sig om cirka 100 medarbetare varav 35 anställda vid kansliet som är beläget i vackra byggnader vid Frescati i Stockholm.

Som HR-chef är du stöd till ständiga sekreteraren i övergripande HR-frågor. Du stöttar chefer i alla operativa HR-frågor såsom rekrytering, arbetsmiljö, arbetsrätt, lönerevisioner, medarbetarsamtal, förhandlingar med mera. En viktig uppgift kommer vara att gå igenom och uppdatera interna riktlinjer och personalhandbok.

Bland dina arbetsuppgifter ingår även viss administration kring projektanställningar av utländska gästforskare. 

Vem är du? Vi söker dig som har akademisk examen inom HR/personalvetenskap eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har flera års erfarenhet av arbetsuppgifter inom HR och en bred kompetens inom området. Dina kunskaper inom svensk arbetslagstiftning och gällande regelverk är goda och du är väl insatt i hur kollektivavtal fungerar.

Det är positivt med arbetserfarenhet från både privat och akademisk sektor. Vi ser gärna att du har ett intresse för internationella relationer. Din förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift är mycket god.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är självgående, serviceinriktad, lyhörd och prestigelös. Du trivs i samarbete med andra och har förmåga att få saker att hända. 

Intresserad? Denna rekrytering avser en tillsvidareanställning på heltid. I rekryteringsprocessen samarbetar Kungl. Vetenskapsakademien med 360 Rekrytering & Interim AB. Varmt välkommen med din ansökan på 360rekrytering.se, urval och intervjuer sker löpande. Vid frågor är du välkommen att ringa rekryteringskonsult Ulrika Lewander 070-841 92 21.

Om Kungl. Vetenskapsakademien Kungl. Vetenskapsakademien grundades 1739 och är en oberoende organisation vars övergripande mål är att främja vetenskaperna och stärka deras inflytande i samhället. Akademien främjar vetenskap av högsta kvalitet genom att stimulera till utveckling och förnyelse av svensk forskning, stärker vetenskapens ställning i samhället genom att uppmärksamma viktiga samhällsfrågor och granska dem ur ett vetenskapligt perspektiv samt medverkar i samarbetet kring globala frågor. Läs mer på kva.se.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
14 juni 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se