Trafikverket söker examinerad projektingenjör till Eskilstuna

Om jobbet

Vi söker nu en driven nyexaminerad projektingenjör, alternativt en examinerad projektingenjör med några års erfarenhet, till Trafikverket i Eskilstuna. Har du ett stort intresse för infrastruktur och samhällsbyggnad? Är du dessutom en ambitiös, ansvarstagande och självgående ingenjör med ambitionen att i framtiden bli projektledare? Då ger vi dig nu chansen att påbörja din karriär inom projektledning där du kommer att bli erbjuden ett varierande arbete och bidra till samhällsutvecklingen. Sök tjänsten redan idag!

Information om uppdraget

För Trafikverkets räkning söker vi nu en civil eller högskoleingenjör, gärna med inriktning bygg, till enhet Mälardalen i Eskilstuna. Som projektingenjör kommer du att arbeta inom projektledning och vara projektledarens högra hand. Du kommer att ha en stor bredd och variation i dina arbetsuppgifter och få en inblick i en spännande och statlig organisation. På enhet Mälardalen sitter i dag ca 20 personer. Här tas beställningar emot från verksamhetsområde planering och det är projektledarens ansvar att planera och säkerställa att rätt resurser är på plats för att driva projekten framåt. Det är ett välkomnande klimat med högt i tak och har du viljan finns goda möjligheter till att utvecklas och få ett större ansvar.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig en unik möjlighet att som en del av tjänsten även ingå i ett skräddarsytt utbildningsprogram. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och du kommer bland annat ta del av kunskap inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket under 1 år, med goda chanser till vidare förlängning.

Som konsult på Academic Work erbjuds du:
 • Kompetensutveckling: Som projektingenjör på Trafikverket via Academic Work erhåller du ett utbildningsprogram, som berättigar dig till sammanlagt 10 dagars lärarledd utbildning hos vår utbildningspartner.
 • Kollektivavtal: Samtliga våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
 • Dedikerad konsultchef: Som anställd på Academic Work får du alltid en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Konsultchefens uppgift är att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.
Arbetsuppgifter

Som projektingenjör kommer du att stödja enheten Mälardalen i form av att assistera projektledaren i olika projekt, både i produktion och i planeringsfasen. Ditt arbete kommer primärt innebära att stötta i alla förekommande projektledaruppgifter så att de dokumenteras och administreras korrekt. Du kommer att vara placerad i Eskilstuna men det kommer att ske resor inom enhetens geografiska avgränsning som består av Södermanland, Västmanland, Uppsala och även Stockholm.

Dina arbetsuppgifter kommer att variera men du kommer bland annat ansvara för enklare ekonomihantering, föra protokoll, boka möten och arbeta med risk- och kravhantering. Du kommer även att biträda projektledaren vid vissa interna och externa möten.

Vi söker dig som
 • Är nyexaminerad civil- eller högskoleingenjör med inriktning bygg, alternativt ett par år gammal examen och några års relevant arbetslivserfarenhet.
 • Har goda kunskaper i Officepaketet
 • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
Det är mycket meriterande om du

* Har jobbat med bygg alternativt jobbat eller praktiserat som beställare inom kommun eller stat

Som person är du positiv, driven och nyfiken. Vi ser att du som söker är ansvarstagande och självgående då du i stor utsträckning kommer att sköta ditt arbete självständigt. Du är ordningsam och strukturerad samt har en förmåga att prioritera dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. För att lyckas i rollen ser vi vidare att du vågar ta egna initiativ och inte är rädd för att hugga tag där det behövs. Då tjänsten innebär mycket kontakt med både interna och externa parter är det även viktigt att du har en kommunikativ och social förmåga.
 • Start: Januari 2017
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Eskilstuna
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Eskilstuna
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

29 jan

Om företaget

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av transportsystemet för de fyra transportslagen vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. De ansvarar också för byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Enheten Investering Nationell Nord genomför väg- och järnvägsprojekt över hela landet bland annat i form av nyinvesteringar, miljöåtgärder och större underhållsarbeten.