Teknisk Processägare - Union Electric Åkers

Om jobbet

Bakgrund

I mars 2016 förvärvade det amerikanska bolaget Ampco-Pittsburgh Åkers Sweden AB och företaget ingår numera i den del av koncernen som heter Union Electric Steel. Förvärvet är ett led i ambitionen att stärka sin position som världsledande leverantör av stålvalsar. Bolaget får genom tillverkningen i Åkers Styckebruk en mycket stark position som leverantör av gjutna valsar. För att fortsätta utvecklingen och för att säkerställa kvaliteten i tillverkningen vill företaget rekrytera en teknisk processägare som ska ingå i kvalitetsorganisationen och arbeta nära produktionen. Rollen är en viktig del i det övergripande arbetet med att utveckla företaget enligt den egna LEAN-modellen APS (Åkers Produktionssystem).

Arbetsuppgifter

Som teknisk processägare arbetar du genom Åkers produktionssystem för attsäkerställa, utveckla och ständigt förbättra tillverkningsprocessen, med avseende på:
  • Processkontroll och specifikationer
  • Säkerhet
  • Kvalitet
  • Kostnadseffektivitet
  • Utveckling av arbetssätt
Du deltar aktivt i produktionens kvalitetsarbete genom närvaro ute i processen och deltagande på möten. Som teknisk processägare ansvarar du för att ta beslut inom vissa kritiska processkontrollpunkter om en produkt kan gå vidare till nästa processteg i flödet. Detta görs genom att följa upp, granska och signera operationen. Du identifierar kvalitetsbrister, samt föreslår och genomför förbättringsaktiviteter. Rollen innebär även utveckling av verktyg för kvalitetsrapportering och uppföljning, samt att bistå forskningsavdelningen med metallurgiska kunskaper.

Vi söker dig som

Vi söker dig har en metallurgisk utbildning och erfarenhet av industriell tillverkning av gjutna produkter. Erfarenhet av tillverkning eller användning av valsar är meriterande. Som person är du driven, strukturerad och kommunikativ. Du ser det som en självklarhet att vara delaktig i den operativa verksamheten och har erfarenhet av projektledning, samt god samarbetsförmåga med andra.

Rollen kräver goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort i Strängnäs.

I denna rekrytering samarbetar Union Electric Åkers med Kandidathuset. För frågor om tjänsten vänligen kontakta ansvarig konsult,
Sofia Fritzon, sofia.fritzon@kandidathuset.se

Intervjuer och urval sker löpande så skicka gärna din ansökan snarast!
Jobbfakta
Kontakt

Mejla eller ring Kandidathuset AB, +46708225335

Publicerad

26 dagar sedan

Sista ansökningsdag

15 dec

Om företaget

Union Electric Steel Corporation och dotterbolaget Åkers Sweden AB säljer tillsammans valsar under varumärket Union Electric Åkers. Åkers Sweden AB har cirka 200 anställda och har sin tillverkningsenhet i Åkers Styckebruk, som ligger i Strängnäs ca 75 km från Stockholm. Företaget producerar ett brett sortiment av gjutna valsar till kunder över hela världen. De befinner sig i en spännande utvecklingsfas där deras huvudfokus ligger på säkerheten och införandet av produktionssystemet APS baserat på Lean-filosofin. Grunden för detta arbete är deras gemensamma värderingar om respekt, samarbete, entusiasm och engagemang. Läs gärna mer på www.uniones.com


Hitta hit

Strängnäs Visa på karta

Visa var