Rexel Sverige AB söker representant för Gigamedia

Om jobbet

Till Rexel/Gigamedia söker vi dig som är en duktig säljare och dessutom har ett brinnande intresse för datanät. Du kommer, tillsammans med inne- och utesäljare på våra filialer runt om i landet, bearbeta såväl etablerade som nya kunder inom datanät. Din huvuduppgift är att genom ett professionellt och effektivt arbete utveckla försäljningen till våra kunder. Du arbetar med försäljning, teknisk support och rådgivning. Du ska säkerställa att kunskapsnivån inom området finns internt, varför en stor del av arbetet består i att utbilda och informera säljare på våra filialer. Du kommer regelbundet att hålla kundutbildningar i koppar- och fibernät varför en viss pedagogisk förmåga är en fördel.

Branscherfarenhet från entreprenadföretag eller försäljning av liknande produkter är givetvis meriterande, men det viktigaste är att du har en hög effektivitet och kvalitet i ditt arbete och att du har en positiv framtoning samt hög social kompetens.

Vi tror att du lyckas om du har:
  • Eltekniskt gymnasium, gärna med inriktning mot tele/data, eller motsvarande utbildning
  • Bred produktkunskap inom datanät, koppar och fiber
  • Säljutbildning, alternativt gedigen erfarenhet av försäljning
  • Körkort
  • Kunskap/erfarenhet i Officepaketet
  • Ett brinnande intresse för ny teknik, och möjligheter
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • Bra servicetänk, och ser det som en självklarhet att återkoppla i alla lägen
  • Pedagogisk förmåga, vana att presentera inför grupp
Vi ser gärna både manliga och kvinnliga sökande.

Arbetets natur innebär att du kommer tillbringa mycket av din tid på resande fot. Räkna med fyra resdagar och en kontorsdag per vecka. I samarbete med Gigamedias ansvarige i Sverige skall filialer och kunder i hela landet besökas regelbundet. Det är en fördel, dock inget krav, att du är bosatt i Mälarregionen.

Rexel är ett serviceföretag där vi uppmuntrar innovationer och egna initiativ!

Känner du att detta låter som en spännande utmaning och vill du vara med och driva vår satsning på Gigamedia i Sverige? Sök tjänsten redan idag, dock senast 20e december! Urval sker löpande.

Kontakt med oss
Vill du veta mer om tjänsten eller företaget är du varmt välkommen att kontakta Gunnar Axelsson (ansvarig för Gigamedia i Sverige) på telefonnummer 0520-47 5233, eller Joakim Löfvall (ansvarig för egna varumärken på Rexel Sverige) på telefonnummer 08-556 214 04.

Om Gigamedia
Gigamedia är Rexels egna varumärke inom datanät som säljs över hela Europa. Sedan starten i Sverige våren 2010 har vi haft en mycket bra utveckling och Gigamedia är idag ett betydande varumärke inom datanät på den svenska marknaden - ett av få varumärken som kan erbjuda ett komplett nätverk från skåp till uttag inklusive fiber och aktiva komponenter, dessutom med proffsiga produkter till ett attraktivt pris. Varumärket ägs och hanteras av det Rexelägda bolaget Conectis som finns i Lille i norra Frankrike. Årlig omsättning i Sverige är drygt 50 mkr. Läs mer om varumärket på gigamedia.se

Jobbfakta
Ort
Eskilstuna
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Försäljning
Underkategori
Säljsupport
Publicerad

15 dagar sedan

Sista ansökningsdag

20 dec

Om företaget

Rexel Sverige AB är en del av världens största elgrossistkoncern med verksamhet i 38 länder på fyra kontinenter. I Sverige har bolaget två starka varumärken SELGA och STOREL och har över 700 medarbetare på drygt 60 platser och en omsättning på cirka 4 miljarder svenska kronor.

Rexel utvecklar innovativa konceptlösningar och erbjuder material för elförsörjning i alla typer av byggnader inom tung industri och kraftbolag såväl som i kommersiella fastigheter och helt vanliga svenska hem. Rexel har gjort ett aktivt val att ta täten inom förnybar energi och miljövänliga lösningar som energieffektiviserar Sverige inom verksamhetsområdet Rexel Energy Solutions. Rexel är också experter på smart teknik för smartare fastigheter och marknadsför tjänster och produkter via verksamhetsområdet Rexel Building Automation.

Inför rekryteringsarbetet har Rexel Sverige AB noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.