Redovisningschef till Stockholms universitet

Om jobbet

Ref.nr SU FV-2751-14

Om Stockholm universitet


Stockholms universitet är ett av Europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. Universitetet är en av landets största myndigheter, med en årlig omslutning på 4,7 miljarder kr. Vid universitetet är 70 000 studenter, 1 800 doktorander och 5 000 medarbetare verksamma inom ca sextio institutioner och tolv centrala förvaltningsavdelningar, däribland ekonomiavdelningen.

Universitetsförvaltningens uppgift är att ge administrativt stöd och service till organisationen så att universitetet på bästa sätt kan bedriva utbildning och forskning. Till ekonomiavdelningen söker vi nu en redovisningschef som trivs med utvecklings- och förbättringsarbete.

Ansvarsområde
Som redovisningschef är du övergripande ansvarig för redovisningsfrågor vid universitetet. Du leder och ansvarar för det dagliga arbetet inom redovisningssektionens ansvarsområde som omfattar följande:
  • Betalningsflöde
  • Bokslut och årsredovisning - finansiell del
  • Kund- och leverantörsreskontra
  • Löpande redovisning
  • Redovisningsuppdrag
  • Statsrapportering
Arbetet sker i nära samarbete och dialog med andra verksamheter inom universitetet.

Ekonomiavdelningen står inför förändringsutmaningar som innebär att driva utvecklingen av universitetsgemensamma processer inom redovisningssektionens ansvarsområden. Du kommer att vara ansvarig för detta arbete och kommer i det att ställas inför utmaningar i samspelet med universitetet i övrigt, men också ges spännande möjligheter att påverka och göra skillnad.

Arbetsuppgifter
Du tar fram regler och riktlinjer inom redovisningsområdet och ansvarar för att universitetets redovisningsmodell motsvarar de krav som finns på såväl extern rapportering som intern uppföljning. En stor del av arbetet innefattar bokslutsfrågor både för delårs- och årsbokslut.

Som redovisningschef bedriver du förbättringsarbete i syfte att stödja verksamhetens behov och för att kvalitetssäkra den information som finns i ekonomisystemen. Du upprätthåller och utvecklar samverkan i redovisningsfrågor både externt och internt samt följer utvecklingen av externt regelverk inom redovisningsområdet.

Du ansvarar för att utbildning och seminarier genomförs med ekonomer och handläggare på universitetets olika institutioner för att redovisningsprocesserna inom universitet ska hålla en gemensam struktur och kvalitet.

Rollen innefattar personalansvar för 12 medarbetare inom redovisningsområdet. Du rapporterar till ekonomichefen och ingår i ekonomiavdelningens ledningsgrupp.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har akademisk examen motsvarande civilekonom och har flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete med redovisning och självständigt arbete med bokslut, gärna inom det statliga regelverket i en större myndighet. Du har en chefserfarenhet där du visat prov på lyhördhet och förmåga att skapa ett gott arbetsklimat i arbetsgruppen.

Du är utåtriktad och social och håller dig à jour med utvecklingen inom redovisnings-området och kan förmedla det till andra. Som person är du analytisk, drivande, sätter upp tidsramar och följer upp planer samt ser helheten i verksamheten. Du ska ha goda kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift och har lätt för att kommunicera med människor såväl enskilt som i större grupper. De många kontaktytorna förutsätter att du är samarbetsorienterad och prestigelös. Stor vikt kommer därför att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Närmare information om tjänsten
I den här rekryteringen samarbetar vi med Badenoch & Clark (en del av Adecco). Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Linda Josephson på tfn 08- 598 986 66.

Fackliga företrädare är Anqi Lindblom-Ahlm (Saco-S) och Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST), tfn 08-16 2000 (vx), samt Gunnar Stenberg (SEKO), tfn 070-316 43 41.

Vi ser fram emot att få din ansökan bestående av ett personligt brev och CV senast den 11 december 2016.

Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta

Ring Linda Josephson, 08-598 980 00

Publicerad

8 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 dec

Om företaget