Produktionsledare, Calix AB

Om jobbet

Arbetsgivare Calix AB
Rekryteringsområde Tjänstemän
Uppdragstyp Rekrytering
Område Industri
Ort Eskilstuna
Platser 1
Sista ansökningsdag 2016-10-31

Calix AB är ett företag som präglas av stark utveckling och förändringsarbete. Är du en driven och trygg ledare som är tydlig i din kommunikation? Har du engagemang och vilja att skapa goda resultat? Nu har du möjlighet att förverkliga detta genom att söka tjänsten som Produktionsledare på Calix AB.

Calix är inne i en positiv tillväxtfas och behöver stärka upp organisationen med en engagerad produktionsledare. Du kommer att få vara med om en spännande utvecklingsresa där Calix står inför flertalet intressanta utmaningar framöver. Rollen kommer att präglas av utveckling inom process, metod och organisation genom ett aktivt förbättrings- och förändringsarbete där du har stor möjlighet att påverka resultatet.

Calix har varit verksamt sedan 1950-talet och är en av världens ledande leverantörer till den globala fordonsindustrin både på personbilssidan och den tunga fordonssidan med leveranser direkt in på kundens produktionslina. Calix produkter distribueras också till eftermarknadssegmentet genom ledande grossister. Produktportföljen innefattar innovativa systemlösningar inom förvärmning av motorer, drivaggregat och kupéutrymmen samt batteriladdare, fjärrstyrningar och kablage för fordon. Produktutveckling och produktion sker i bolagets anläggning i Eskilstuna med ca 110 anställda. I samma lokaler finns även systerbolaget Preciform, som till stora delar har gemensam styrning och processer med Calix. Calix är ett privatägt svenskt bolag som ingår i fordonskoncernen CalixKlippan AB. Läs mer på www.calix.se.

DIN UTMANING
Som produktionsledare ansvarar du för ca 50st anställda i produktionen och ytterligare konsulter från bemanningsföretag säsongsvis och vid produktionstoppar. Till din hjälp har du teamledare i respektive produktionsavdelning. Som produktionsledare har du ett övergripande ansvar för personal, leverans, kvalitet, arbetsmiljö samt ekonomi i produktionen. En viktig del av ditt arbete är att planera, leda och utveckla produktionen. Du förväntas kontinuerligt bevaka, initiera och driva förbättring- och förändringsarbete. Som produktionsledare kommer du skapa förutsättningar för avdelningens utveckling och få medarbetare att ständigt växa och utvecklas i sina roller. I rollen rapporterar du till Fabrikschefen.

DIN PROFIL:
  • Har ett modernt ledarskap som bygger på god kommunikation, kreativitet och positiv energi
  • Har en stor förändringsvilja gärna med erfarenhet från förändringsarbete och/eller förändringsprojekt
  • Har en förmåga att se möjligheter och involvera medarbetare till att utveckla verksamheten
  • Är driven och handlingskraftig, slutför ansvarsfullt egna projekt
  • Har erfarenhet som produktionsledare
  • Har erfarenhet av praktisk tillämpning av moderna produktionsmetoder och kan dra nytta av avancerade kvalitetssystem (Calix har ISO/TS16949)
  • Har kunskap om Lean Manufacturing, dess principer och filosofier
  • Har en akademisk teknisk utbildning med erfarenhet från tillverkande industri, gärna från ett medelstort företag inom fordonsindustrin
VÅRT ERBJUDANDE
Calix utvecklar och tillverkar produkter under eget varumärke och har genom flertalet spännande kundprojekt en mycket positiv och intressant framtid. Företagskulturen bygger på ledorden enkelhet, tydlighet, ansvar, delaktighet och positiv inställning samt en värdegrund som gör det möjligt för våra medarbetare att växa och utvecklas. Som produktionsledare kommer du erbjudas utmaningar i en framgångsrik produktionsanläggning, i ett högt tempo och i en global miljö. Calix arbetar aktivt med både den fysiska- & psykosociala arbetsmiljön och sätter stor vikt på trivsel och friskvård.

Om Sportive People AB:
Sportive People AB är ett bemanning- och rekryteringsföretag som arbetar tillsammans med några av Sveriges största idrottsföreningar som t.ex Eskilstuna United, GUIF, AIK fotboll, IFK Norrköping och VSK Bandy. Vi startade redan 2005 med rekrytering men har sedan början av 2015 arbetat fram ett nytt koncept som nått stor framgång på marknaden. Genom vårt samarbete där vi sponsrar föreningar skapar vi nya möjligheter för våra idrottsföreningar samtidigt som det genererar nya uppdrag till Sportive People. Vi rekryterar starka individer som vet vad det innebär att ställa upp för varandra.

Idag är vi verksamma i Eskilstuna, Västerås, Katrineholm och Norrköping. 2016 har slagit alla våra förväntningar och vi har arbetat ihop strax över 700 000 kr till våra samarbetsföreningar, något vi är stolta över. Vårt mål under 2016 är att bidra med minst 1 miljon kr. Läs mer på www.sportivepeople.se.

Ansökan: Sista ansökningsdag 31/10-2016.

Urval sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Be Sportive! Vi ber dig söka denna tjänst via länken i annonsen. Det är av största vikt att du svarar på samtliga urvalsfrågor samt bifogar ditt CV för att vi ska kunna bedöma din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Kontakt:
Tommy Svensson
Rekryteringsansvarig
Jobbfakta
Ort
Eskilstuna
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Industri & Anläggning
Underkategori
Industri & Produktion
Kontakt

Ring Tommy Svensson, 076-8768769

Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 okt

Om företaget