Logistikchef Närke

Om jobbet

Vill du vara med och leda och utveckla Orkla Foods Sveriges logistikverksamhet i Närke? Vi söker en logistikchef för våra lager i Kumla och Örebro som kommer leda och arbeta både operativt och strategiskt med att utveckla verksamheterna i syfte att skapa en effektiv logistik. Logistiks huvudansvar är att säkra leveranserna till våra kunder och att säkerställa ett så optimalt varuflöde som möjligt avseende kvalitet och kostnad.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som logistikchef Närke har du det övergripande ansvaret för lagerverksamheterna i Kumla respektive Örebro. Du har resultat- och budgetansvar för verksamheterna. I din roll ingår att du utvecklar och planerar avdelningarnas långsiktiga arbete och du arbetar aktivt med att förbättra och effektivisera vår logistik. Du bidrar till att förstärka och bibehålla en kultur med fokus på kunden.

Du rapporterar till chef för Logistik & Lagerdrift och har personalansvar för avdelningens två produktionsledare (en produktionsledare per lager). Produktionsledarna har sedan personalansvar för ca 40 medarbetare. Din placering är på någon av våra anläggningar i Kumla och Örebro. Då du kommer ha personal både i Örebro och Kumla förväntas du dela din tid mellan anläggningarna.

Kvalifikationer
Du har en akademisk utbildning (civilekonom eller civilingenjör) med relevant inriktning samt minst fem års ledarskapserfarenhet, eller annan bakgrund som bedöms likvärdig. Du har goda ledaregenskaper och omfattande tidigare erfarenhet av lagerstyrning och logistikflöden. Har du erfarenhet av logistikarbete inom producerande företag, gärna inom livsmedelsbranschen, är detta en merit. Du har lång dokumenterad erfarenhet av förändringsledning samt har en god processförståelse för hela varuflödet. Du behärskar svenska och engelska samt har god datorvana och erfarenhet av att arbeta i affärssystem.

Som person är du kommunikativ, positiv och arbetar gärna både operativt och strategiskt. Du har en god analytisk förmåga, god affärsförståelse och en förmåga att se helheter. Erfarenhet av implementering av lagerstyrningssystem är meriterande. Genom ett arbetssätt präglat av fokus på utveckling och ständiga förbättringar samt med samarbete uppnår du engagemang och resultat. Din inställning och dina värderingar går hand i hand med våra; du är modig, inspirerande och pålitlig!

Kontaktperson och ansökan
Sista ansökningsdag är torsdagen 8 december. Eventuella frågor besvaras av Henrik Rosdahl, Chef för Logistik & Lagerdrift, på telefon 0765- 014 848 alt via e-post henrik.rosdahl@orklafoods.se
Vi kommer att behandla ansökningarna löpande, så skicka din ansökan så snart som möjligt
Välkommen med din ansökan!

*LI-OR

Laborant livsmedelsproduktion Karlskrona Kalmar
Jobbfakta

Mejla Orkla Foods Sverige

Publicerad

14 dagar sedan

Sista ansökningsdag

Idag

Om företaget

Orkla Foods Sverige tillagar mat och dryck i Sverige med kärlek och omtanke om människor, hav och land. Våra varumärken är Abba, Kalles, Felix, BOB, Frödinge, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Mrs Cheng's, Kung Gustaf, FUN Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Svennes, Hållö, Lucullus, Limfjord, Anamma, Krögarklass, Liva Energi och Paulúns. Vi har en omsättning på cirka 5 miljarder kronor och har runt 1 500 anställda i Malmö, Eslöv, Frödinge, Fågelmara, Kumla, Kungshamn, Tollarp, Uddevalla (lager), Vansbro och Örebro. Vår vision är att vi ska vara "Din vän i vardagen" genom att leva upp till våra värdeord - modig, pålitlig och inspirerande. Orkla Foods Sverige ingår i den norska koncernen Orkla som är noterat på Oslobörsen.