Handläggare till Förvaret i Flen

Om jobbet

Vi söker handläggare till Förvaret i Flen. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.

Information om uppdraget

Enligt utlänningslagen får en utlänning i vissa fall tas i förvar och därmed frihetsberövas. Syftet kan vara att utreda en utlännings identitet, men sker också i samband med att utlänningen ska avvisas eller utvisas och det finns anledning att anta att han/hon kommer att hålla sig undan.

Vad du kan förvänta dig

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Du erbjuds även en gedigen introduktion och goda möjligheter till fortlöpande kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter

Som förvarshandläggare ingår du i ett av enhetens team med teamledare, handläggare och handledare. Du bereder, handlägger och beslutar i ärenden i enlighet med utlänningslagen och annan tillämplig lagstiftning. I nära samarbete med dina kollegor svarar du för att ge råd och socialt stöd samt medverka till utformning och genomförande av aktiviteter. Humanitet, värdighet och respekt för den enskilde individen är viktiga ingredienser i arbetet. Då arbetet bedrivs på en låst enhet ställs särskilt höga krav på förhållningssätt och säkerhetstänkande. I arbetet ingår även praktiska uppgifter, som exempelvis hantering av mat och tvätt samt uppgifter för upprätthållande av god säkerhet.

Vi söker dig som

Du har akademisk utbildning med beteende- eller samhällsvetenskaplig inriktning eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Har du erfarenhet av att handlägga förvaltningsrättsliga ärenden är det meriterande. Det är även meriterande med erfarenhet av arbete med vuxna i utsatta situationer. Har du erfarenhet av arbete på låst institution ses det som extra meriterande.

Du har mycket god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Du har även goda kunskaper i engelska samt i Officepaketet. Det är meriterande med ytterligare språkkunskaper, särskilt albanska, ryska eller georgiska. Kunskap inom intervju- och samtalsmetodik är också meriterande. Du innehar också B-körkort.

Då lagstiftningen inte tillåter att män utför vissa typer av uppgifter gentemot kvinnliga förvarstagna ser vi gärna kvinnliga sökande till tjänsten. Vi ser även att du har intresse och motivation för tjänsten.

Personliga kompetenser

Du är trygg, stabil och har självinsikt samt skiljer på det personliga och professionella. Du är empatisk och har förmågan att sätta dig in i någon annans perspektiv och situation. Vidare är du flexibel och ser möjligheterna i. Du prioriterar, organiserar och strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt.

Upplysningar

Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning samt vikariat på minst 6 månader.

Arbetstid: Schemalagd arbetstid dag

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Placering: Flen.

Tillträde för befattningen: 1:a februari 2017.

Vill du veta mer

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen kan du mejla till migrationsverket@academicwork.se. Vill du veta mer om befattningen och arbetsuppgifterna kontaktar du sektionschef Owe Hammarling owe.hammarling@academicwork.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan och meritförteckning senast den 4:e december. Vi tar endast emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.
Jobbfakta
Ort
Flen
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Administration
Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

5 dec

Om företaget

Migrationsverket är det naturliga navet för migrationen till Sverige. Varje år tar vi emot många tusen ansökningar från människor som vill arbeta, besöka, bo eller söka skydd i Sverige. Vi vill underlätta rörligheten över gränser genom god service och en snabb och rättssäker handläggning. Vår vision är ett Sverige som med öppenhet tar tillvara den globala migrationens möjligheter.