VD Vara Energi

Vara Energi · Teknik & Ingenjör · Sista dagen!

Om jobbet

Vi söker ny VD

Vår nuvarande VD övergår i annan tjänst och vi söker dig som ser en utmaning i att leda den fortsatta utvecklingen av Vara Energi in i framtiden.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som VD rapporterar du direkt till styrelsen och du har ett ekonomiskt helhetsansvar. Du ska utveckla verksamheten, affärerna och driva förändringsarbete. Arbetet fördelas i första hand mellan vår fjärrvärme- och nätverksamhet inom vår egen koncern. Inom ramen för BestKraft arbetar du även med elhandels- och marknadsfrågor. Som personalansvarig ska du leda och motivera medarbetarna inom företaget och ansvara för alla typer av personalfrågor. Givetvis ingår också ett ansvar för att lagar, instruktioner och rutiner som berör energibolag följs.

Kvalifikationer och personliga egenskaper Vi ser gärna att du som söker har teknisk utbildning och branscherfarenhet.Du har tidigare erfarenhet och intresse av att leda och utveckla verksamhet med ekonomi- och personalansvar. Dokumenterad ledarerfarenhet är en förutsättning. Du ska ha marknads- och kundförståelse kopplad till de tjänster Vara Energi erbjuder. Du trivs med samarbete och samverkan, du kommer att ha kontakt med både kunder och samarbetsparter.
Vi förutsätter att du bor inom rimligt pendlingsavstånd till Vara.

Kontaktpersoner
Vara Energis VD Christian Carlsson svarar på operativa frågor angående tjänsten, 070- 218 95 78 och styrelseordförande Lennart Pehrsson, 070-337 27 95 , svarar på övriga frågor.

Välkommen med din ansökan senast den 24 oktober, maila den till lena.arvidsson@live.se, vice ordförande Vara Energi.
Jobbfakta
Publicerad

32 dagar sedan

Sista ansökningsdag

Idag

Om företaget

Vara Energi är en ekonomisk förening och en lokal stark aktör i branschen. Vara Energi startades 1905 med den huvudsakliga uppgiften att distribuera el. Nu drygt 110 år senare distribuerar vi el till ca 4500 kunder i Vara Kommun. Dotterbolaget Vara Energi Värme AB producerar och förser Vara och Vedums tätorter med fjärrvärme. Vi driver BestKraft i samarbete med Bjärke Energi och Västra Orusts Energitjänst, vi är elleverantör till ca 18000 kunder runt om i Sverige. Vårt kontor och våra 13 medarbetare finns i Vara.