Skaraborgs regemente söker en HR-handläggare

Om jobbet

HR-funktionen vid Skaraborgs regemente (P 4) söker en HR-handläggare som ska stödja regementets enheter med utveckling och implementering av arbetsmetoder gällande personalförsörjningsprocessen. Som HR-handläggare kommer Du identifiera och analysera utvecklingsbehov samt utbilda chefer och medarbetare inom personalområdet. I tjänsten ingår även operativt personalarbete, rapportskrivning samt att standardisera och rutinbeskriva dessa. Befattningen är ny inom regementet vilket ställer stora kav på initiativförmåga.

Personliga egenskaper
Du ska ha en analytisk förmåga samt vara kommunikativ, utåtriktad och ha förmågan att arbeta såväl självständigt som i grupp samt ta egna initiativ. Lyhördhet är viktigt då Du i arbetet kommer att möta människor med väldigt olika erfarenheter och perspektiv. Ansvarsfullhet, noggrannhet och lojalitet är också viktiga egenskaper. Du förväntas ha förmåga att självständigt driva projekt paralellt med övriga arbetsuppgifter. Du måste ha en god social- och samarbetsförmåga, vara förtroendeingivande och en relationsbyggare samt vara en god ambassadör för hela Försvarsmakten.
Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kompetenskrav
Högskoleutbildning inom relevant specialistområde eller motsv eftergymnasial utbildning alternativt motsv erfarenhet enligt arbetsgivarens bedömande.
B-körkort krävs också.

Meriterande
  • Kunskap om Försvarsmaktens regelverk med tyngdpunkt på personalförsörjning
  • Erfarenhet av operativt personalarbete, förändringsarbete inom HR-området
  • Tidigare anställlning inom statlig myndighet
  • Erfarenhet av att hålla muntliga presentationer
  • Goda kunskaper i MS Officepaketet och Outlook
Övrigt: Anställningen är en allmän visstidsanställning under 23 månader med tillträde snarast. Tjänstgöringsgrad 100%. Arbetsort är Skövde.

Till ansökan bifogas (i PDF-format) CV med referenser och personligt brev. Urval sker löpande och vi kan komma kalla lämpliga kandidater till intervju innan ansökningstiden löpt ut.

Upplysningar om befattningen lämnas av stf HR-avdelningschef Daniel Davidsson, daniel.davidsson@mil.se.

Fackliga representanter: OFR/O Klas Ahlqvist, OFR/S Bengt Lindlöf samt SEKO-F Lola Ahlgren, samtliga nås via växeln på telefonnr 0505-45 10 00.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Ort
Skövde
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration
Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

7 nov

Om företaget