P4. Stabs/understödskompaniet rekryterar Ledningssoldater Sb/IS-grupp

Försvarsmakten · Övrigt · 30 nov

Om jobbet

Lifkompaniet vid P4, utbildar stabs/understödskompanier till 41:a och 42:a pansarbataljon. Kompanierna består av lednings-, stab och tross-, spaning-, pionjär-, Lvkv- samt två stycken granatkastarplutoner.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: Ledningssoldatens huvudsakliga arbetsuppgifter är att upprätta fältstaber och dess arbetsplatser. Befattningen kräver goda kunskaper om och färdigheter gällande moderna informationssystem och dess teknik. Det tekniska arbetet omfattar upprättande och administrering av det interna sambandssystemet med tillhörande datornärverk under fältförhållanden. Detta ställer höga krav på systemförståelse hos ledningssoldaten. Befattningen kräver god förmåga till problemlösning under press samt gott ordningssinne då den innefattar hantering av hemlighetsstämplade handlingar. Soldaten kan även ha huvudansvar för gruppens fordon vilket innebär att soldaten framför, vårdar och underhåller fordonet på kasern så väl som i fält.

Tjänsten innebär sannolikt tjänstgöring i Mali (MINUSMA) 2018-2019.

Kvalifikationer:

Genomförd värnplikt eller GMU samt befattningsutbildning med godkända resultat.

Körkort B

Godkänt betyg i Engelska A

Meriterande:

Förarbevis tung lastbil

Utbildning som IS-driftledarassistent eller motsvarande civil utbildning.

Goda kunskaper i routing och switching.

Utbildning inom sambandssystem, t.ex RA180, RAKEL

Signalskyddsutbildning, SysOpT eller högre Ledningssystem stabsplats (kurs i FM tidigare benämnd SA/LAN)

Kunskaper i följande områden:
  • ICND
  • TCP/IP
  • Unix
  • LINUX
  • DNS Systemadministration
  • Internet Protokoll
  • SIGRID/PGAI
Övrigt: Urval och anställning kommer ske löpande, därav är det viktigt att du inkommer med din ansökan snarast.

Befattningen innebär krigsplacering i en av bataljonerna vid P4, Skaraborgs Regemente

Vid frågor om tjänsten kontakta: p4-1-lifkomp@mil.se

Fackliga representanter: OFR/O Klas Ahlqvist OFR/S Bengt Linderlöf Båda kontaktas via växeln 0500-465000

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Ort
Skövde
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Övrigt
Publicerad

48 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 nov

Om företaget