Materielredogörare vid LogS

Om jobbet

Är du en person med hög drivkraft och som har lätt att skapa kontakter? Vill du vara en del av ett team som leder Försvarsmaktens Logistik- och Motorskolas (LogS) materiel- och fordonsprocess? Vill du arbeta i den digitala miljön, men också vara redo att arbeta praktiskt när så krävs? I så fall har vi en plats för dig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som materielredogörare arbetar du med att säkerställa att det finns fordon och materiel så att LogS kursverksamhet kan genomföras enligt plan. Det är din uppgift att leda LogS materiel- och fordonsprocess, allt från analys av kommande års materielfördelningsorder (MFO) till dagsaktuell planering för att lösa uppkomna behov. Din uppgift är att samverka med skolans personal i syfte att tillse att kurserna har rätt utrustning. Du ger direktiv, följer upp och ger stöd så att tekniska order (TO) blir utförda i rätt tid och på rätt sätt. Din uppgift är också att samverka med verkstad, kontrollverkstad och främre underhållsstödet för att se till att fordon har en godkänd status. I tjänsten ingår att kunna utföra enklare reparationer på fordon.

Kontaktytorna i ditt arbete är i huvudsak regementets olika delar, men också andra organisationsenheter.

Tjänsten som materielredogörare är en civil befattning. Tjänsten innebär att du kommer att krigsplaceras på Trängregementet som ingår i Skövde Garnisons depåorganisation.

Kvalifikationer
  • B-körkort
  • CE-körkort
  • God erfarenhet av att arbeta i digitala stödsystem
Meriterande kvalifikationer
  • Erfarenhet av att tidigare ha arbetat med arbetsledning inom teknisk tjänst, verkstad eller motsvarande
  • God fordonsteknisk förståelse så att du kan utföra enklare reparationer
  • Militära förarbevis
Personliga egenskaper

Vi ser att du är en person som gillar att ta ansvar, har en hög arbetskapacitet och har en förmåga att arbeta självständigt samt ta egna initiativ. Ditt arbete vittnar om noggrannhet och struktur. Du är positiv och lösningsfokuserad med god administrativ förmåga. Du har förmågan att snabbt sätta dig in i nya förutsättningar och arbetsuppgifter, arbeta både på kort och lång sikt. Du är flexibel och inte rädd att arbeta praktiskt när så krävs. Vidare ser vi att du har god samarbetsförmåga, lätt för att skapa kontakter och har en känsla för service.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde senast 2017-03-01. Tjänsten är en tillsvidareanställning som startar med en 6-månaders provanställning. Befattningen är placerad på Adm-/Stödsektionen vid FM Logsitik- och Motorskola på Trängregementet i Skövde.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta sektionschef mj Anders Lundgren tfn 070-266 5215.

Fackliga representanter
  • SACO Birgitta Nilsson
  • OFR/S Peter Danielsson
  • OFR/O Jörgen Eliasson
Samtliga nås via vx 0500-46 50 00.

Välkommen med din ansökan senast 2017-01-08. Under ansökningstidens gång kommer vi att arbeta med urval och intervjuer. Din ansökan skall innehålla ett personligt brev som beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Trängregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Vi utvecklar, utbildar och leder krigsförband inom logistik och sjukvård. Våra kompetenser är efterfrågade nationellt och vid internationella insatser. Trängregementets ambition är att vara ett av Europas ledande militära logistikcentra. På Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS).

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Publicerad

23 dagar sedan

Sista ansökningsdag

8 jan

Om företaget