K3 32 Underrättelsebataljon rekryterar underrättelsesoldat

Försvarsmakten · Övrigt · 4 nov

Om jobbet

Typ av anställning: Anställningen sker utifrån Försvarsmaktens nya kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Detta innebär att du börjar anställningen med en 6 månaders provanställning med sikte på en anställning som varar i sex till åtta år med en möjlighet till förlängning på ytterligare fyra år.

Sökande förband/enhet: Livregementets Husarer K3, 32.a Underrättelsebataljonen.

Beskrivning av enheten: Se www.forsvarsmakten.se/k3

Tillträde: Enligt överenskommelse

Placeringsort: Karlsborg

Lön: Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens avtal om vissa villkor för kontinuerligt tjänstgörande gruppbefäl, soldater och sjömän.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Du ingår i en undgrupp med 8 jägarsoldater. Undgruppen rör sig självständigt inom stora områden, ofta långt ifrån egna förband och har som huvuduppgift att samla in information genom fast och rölig spaning. Till din hjälp har du ett antal olika sensorer för dokumentation. Informationen är underlag till högre chef, så att han kan fatta vidare beslut om hur striden ska föras.

Undgruppen har också till uppgift att leda in indirekt eld på djupet från artilleri och granatkastare, samt att genom föra eldöverfall och överfall.

Uppgifterna skall kunna lösas under alla årstider och i alla typer av terräng under dygnets alla timmar.

Undgruppen förflyttar sig till fots, med skidor, eller i terränggående fordon.

Du förväntas att delta i insatser i den omfattning som regering och riksdag beslutar om. Under den period då du inte är insatt bedrivs fortlöpande utbildning, träning och återhämtning.

Generella krav för anställning:
 • Svenskt medborgarskap
 • Skall ha genomfört värnplikt eller grundläggande militär utbildning (GMU) med godkända betyg.
 • God fysisk förmåga.
 • Skall ha lägst B-körkort.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
Meriterande kvalifikationer:

Erfarenhet från und/säk förband

Militärt förarbevis (RG32, GALT alt TLC)

Utlandstjänst

Sambandsutbildning

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Lt Joacim Svensson

Joackim.svensson@mil.se

0505:45 10 00

Dokument att bifoga ansökan:
 • Personligt brev med beskrivning av dig själv och levnadsbeskrivning både civilt och militärt.
 • CV med referenser.
 • Gymnasiebetyg.
 • Högskole-, universitetsbetyg eller annan eftergymnasial utbildning.
 • Militärt vitsord.
 • Betyg från internationell tjänstgöring.
 • Annan meriterande utbildning/kompetens/erfarenhet.
 • Körkort och militära förarbevis.
Sista ansökningsdag 2016-11-01

Fackliga representanter:
Officersförbundet, Marcus Mattson, 0500-45 10 00
SEKO, Kenny Hägg, 0500-45 10 00

Ansökningsprocessen:
Du får e-post som bekräftelse på att vi mottagit din ansökan. Därefter kommer vi att gå igenom ansökningshandlingarna. Du kan sedan komma att kallas till K 3 för intervjuer, fysiska tester och läkarundersökning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Ort
Karlsborg
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
3
Yrkesområde
Övrigt
Publicerad

25 dagar sedan

Sista ansökningsdag

4 nov

Om företaget


Hitta hit

Karlsborg Visa på karta

Visa var