IT-chef till Livregementets Husarer K 3

Om jobbet

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I din roll som IT-chef kommer du ingå i ledningssystemavdelningen G6 på K 3. Du kommer i första hand att arbeta med att leda, samordna och administrera IT-verksamheten vid organisationsenheten K 3, men vid behov skall du även kunna stötta övriga på G6 i ledningssystemärenden.

Huvudsakliga ansvarsområden för tjänsten är:

* Sammanhålla IT-tjänsten mot MSK Ledsyst och FMTIS så att den sker i balans med verksamhetens krav och behov

Sammanhålla dokumentation av IT-verksamhetens bedrivande, tillse att regler och riktlinjer avseende sakområde IS/IT och informationsinfrastruktur efterlevs

Sammanhålla organisationsenhetens behov och krav på utveckling utifrån användarkrav i organisationens verksamhet

Sammanhålla införande och integration av IT-system

Sammanhålla inventering av IT-materiel

Sammanhålla behörighetsadministration, licens- och mediahantering

Sammanhålla verksamheten för enheternas IT-handläggare

Inventera behov och samordna IT-utbildning

I huvudsak ska IT-chefen sammanhålla ovanstående punkter men vid behov även genomföra.

Grundläggande krav

IT-utbildning på lägst gymnasienivå, eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig

Erfarenhet av kvalificerat IT-arbete

Meriterande kvalifikationer

Högskoleutbildning inom IT/dataområdet

Sharepoint

Outlook

Försvarsmaktens administrativa stödsystem

ITIL

B-körkort

Personliga egenskaper

För att kunna verka i rollen som IT-chef krävs det att du är noggrann och har god struktur i ditt arbete samt att du som person har en god samarbetsförmåga. Du är driven, självgående och du bidrar till en god och energifylld stämning. Du är en person som ser möjligheter och tycker om att ta egna initiativ. Vi ser gärna att du är pedagogisk och har lätt att hjälpa andra i varierade situationer. Ett krav för tjänsten är att du brinner för IT och att du har förmågan att arbeta såväl självständigt som i grupp för att kunna nå önskat resultat.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningen är en visstidsanställning på 12 månader. Enligt LAS 5§.

Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta chef G6 Helen Swärdh tfn 0505-45 10 00, eller HR-generalist Sofia Borg tfn 0505-45 10 00.

Sista ansökningsdag: 2016-12-11

Fackliga kontaktpersoner K 3

OFR/O, Eva Härnqvist/Mats Jansson 0505-45 10 00

SEKO, Kenny Hägg 0505-45 10 00

OFR/S, Britt-Marie Johansson 0505-45 10 00

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Ort
Karlsborg
Anställning
Heltid
Yrkesområde
Organisation & ledning
Underkategori
Chefsbefattningar
Publicerad

31 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om företaget