Handläggare logistik

Om jobbet

Dags att göra skillnad! Är du en person med hög drivkraft och som har lätt att skapa kontakter? Vill du vara en del av ett team som arbetar mest i den digitala miljön, men också är redo att arbeta fysiskt när så krävs? I så fall har vi en plats till dig.

G4 har till uppgift att leda regementets förnödenhetsförsörjning och tekniska tjänst. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att samordna regementets materielnyttjande mellan de olika verksamheterna ex.vis. våra krigsförband och Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som handläggare logistik arbetar du med att säkerställa att materiel finns tillgänglig på förbandets olika enheter och för deras uppgifter. Din uppgift är att samordna och genomföra beställningar, göra uppföljningar och arbeta med olika materielrörelser. Det kan också handla om att omfördela resurser internt. En av dina arbetsuppgifter är att inventera materiel som används vid regementet, vilket görs tillsammans med de olika enheterna.

Kontaktytorna i ditt arbete är i huvudsak regementets olika delar, men också FMLOG, FMV och HKV.

Tjänsten som handläggare logistik är en civil befattning. Tjänsten innebär att du kommer att krigsplaceras i regementsstaben vid Trängregementet som ingår i Skövde Garnisons depåorganisation.

Kvalifikationer
  • Eftergymnasial administrativ utbildning eller logistikutbildning alt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig
  • God erfarenhet av datorstött arbete, framför allt i Excel och Word
  • B-körkort
Meriterande kvalifikationer
  • Erfarenhet av att arbeta i databassystem såsom Access, LIFT och/eller SAP
  • Erfarenhet av att ha arbetat i Försvarsmakten
  • Erfarenhet av att tidigare ha arbetat med logistik och materielhantering
  • C-körkort
Personliga egenskaper

Vi ser att du är en person med god administrativ fömåga, har en hög arbetskapacitet och har en förmåga att arbeta självständigt samt ta egna initiativ. Du är positiv och har en mycket god analytisk förmåga. Ditt arbete vittnar om noggrannhet och struktur. Du har förmågan att snabbt sätta dig in i nya förutsättningar och arbetsuppgifter, arbeta både på kort och lång sikt. Då tjänsten innebär kontakter både internt och externt bör du också ha förmågan att vidmakthålla och utveckla relationer. Du är flexibel och öppen för att arbeta handgripligt när så krävs.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde senast 2017-03-01. Tjänsten är en tillsvidareanställning som startar med en 6-månaders provanställning. Befattningen är placerad i regementsstaben på G4/Logistikavdelningen på Trängregementet i Skövde.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef mj Lennart Sidén tfn 070-592 7404 eller teknisk chef mj Johan Bredberg tfn 070-618 9380.

Fackliga representanter
  • SACO Birgitta Nilsson
  • OFR/S Peter Danielsson
  • OFR/O Jörgen Eliasson
Samtliga nås via vx 0500-46 50 00.

Välkommen med din ansökan senast 2017-01-08. Under ansökningstidens gång kommer vi att arbeta med urval och intervjuer. Din ansökan skall innehålla ett personligt brev som beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Trängregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Vi utvecklar, utbildar och leder krigsförband inom logistik och sjukvård. Våra kompetenser är efterfrågade nationellt och vid internationella insatser. Trängregementets ambition är att vara ett av Europas ledande militära logistikcentra. På Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS).

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

8 jan

Om företaget