FMV söker övervakningstekniker till Karlsborg

FMV · Teknik & Ingenjör · 18 nov

Om jobbet

FMV söker övervakningstekniker för riskzonsövervakning med tekniskt ansvar

Försvarets materielverk (FMV) söker en övervakningstekniker med intresse för säkerhet och tekniska system. Hos oss får du möjlighet att utvecklas och lära dig arbetet på plats tillsammans med oss på Test & Evaluering Mark (T&E Mark) i Karlsborg.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter och bidra till att göra Sverige och världen säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas

Du har möjlighet att bli del av Teknisk Enhet (TE) vid Test & Evaluering Mark. Enheten består av projektledare, provingenjörer, provtekniker och övervakningstekniker. Teknisk enhet är en kompetens och teknikinriktad organisation. Vi har alltid våra kunder i centrum och arbetar målinriktat med att tillmötesgå deras behov. Vi lägger stor vikt vid att vara på teknikens framkant och därav kunna erbjuda de bästa förutsättningarna för provverksamhet och leverera produkter med hög kvalitet.

Ditt arbete som övervakningstekniker

Som övervakningstekniker ansvarar du för att planera och genomföra riskzonsövervakning i samband med provverksamhet vid provplatsen. Vid provverksamhet är det övervakningsteknikern som leder verksamheten inne på provplatsens vad avser övervakningsbåtar, personalens rörelsemönster inne på fältet och tilldelar eldtillstånd. Övervakningsteknikern ansvarar även för att kommunisera med externa aktörer runt Vättern som till exempel luftfart och sjöfart.

Ansvar för drift och underhåll av övervakningscentralens tekniska system såsom radar, IT och sambandsutrustning är en stor del av övervakningsteknikers arbete.

Våra förväntningar på dig

Du har grundläggande utbildning inom teknik och datakommunikation eller annan utbildning/ erfarenhet som bedöms som likvärdig. Du har dokumenterad arbetslivserfarenhet inom teknik och datakommunikation. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift

Arbetet kräver att du arbetar självständigt och är ansvarstagande med ett stort säkerhetsmedvetande. Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta och är serviceinriktad då en stor del av arbetet kommer att genomföras tillsammans med din arbetsgrupp och med våra provledare.

Du är trygg och stabil i dig själv, arbetar målmedvetet även under stressiga och svåra förhållanden. Resor och oregelbunden arbetstid är en del av tjänsten.

Tjänsten ställer höga krav på problemlösande analysförmåga då del av uppgifterna består i att planera riskområden på kort och lång sikt samt att felsöka och åtgärda problem med teknisk utrustning.

Det är en fördel med erfarenhet och kunskaper från Försvarsmakten främst inom riskzoner och kommunikationssystem.

Tjänsten kräver att du är svensk medborgare och innehar svenskt körkort för personbil då resor i tjänsten ingår. Du har goda kunskaper i MS-Officepaket, främst Word/Excel och Powerpoint.

Registerkontroll kommer att genomföras i samband anställning.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Provtjänstgöring kommer att tillämpas vid tillsättandet av denna tjänst.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten via FMV:s hemsida http://www.fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg.

Våra fackliga företrädare är Lars Emilsson OFR/S, Tommy Nilsson SACO, Peter Andersson SEKO och Rolf Dahlberg Officersförbundet samtliga nås på telefon 08-782 40 00 (växel).

Vid eventuella frågor kontakta rekryterande chef Michael Ledenius på telefon 0505-45 59 74

Sista ansökningsdag är 2016-11-18

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar. Att arbeta på FMV är mer än att vara ingenjör, ekonom, jurist, inköpare eller mekaniker. FMV hjälper till att försvara Sverige och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se
Jobbfakta
Ort
Karlsborg
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 nov

Om företaget

FMV levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar. Att arbeta på FMV är mer än att vara ingenjör, ekonom, jurist, inköpare eller mekaniker. FMV hjälper till att försvara Sverige och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning med registerkontroll. Läs mer på www.fmv.se