Enhetschef till särskilt boende inom Vård och Omsorg

Om jobbet

Arbetsuppgifter:
Inom vård och omsorg arbetar vi för att stödja individen till ett meningsfullt liv där välbefinnande och trygghet är grunden. Hjo kommuns värdegrund handlar om det goda mötet och detta är grunden i allt vårt arbete med de Hjobor som behöver stöd, vård och omvårdnad.

Som enhetschef kommer du att ansvara för ett äldreboende med 38 platser. Du har personalansvar för ca 35 medarbetare, en arbetsgrupp som visar ett stort engagemang för sitt arbete och som värderar att vara delaktiga i den utveckling som pågår. Du kommer också att ha ekonomiansvar samt ansvar för att planera och följa upp verksamhetens kvalitet. I det vardagliga arbetet jobbar du mer nära två av cheferna i ledningsgruppen som även de är chefer för särskilt boende. Som stöd till cheferna inom särskilt boende finns ett stöd i form av en verksamhetsresurs samt även ett visst administrativt stöd.

Du ingår i Vård och Omsorgs ledningsgrupp, där vård- och omsorgschefen tillsammans med 10 enhetschefer, kvalitetssamordnaren och den medicinskt ansvariga sjuksköterskan, gemensamt leder Vård och Omsorgsverksamheten i Hjo kommun. Det är av stor vikt att du har förmåga att skapa ett gott samarbete med medarbetare och övriga enhetschefer för att kunna stödja och leda utvecklingen inom området. Tillsammans skapar vi en äldreomsorg samt hälso- och sjukvård som ger alla möjligheten att leva ett bra liv.

Kvalifikationer:
  • Högskoleexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig.
  • Erfarenhet och/eller utbildning inom arbetsledning
  • Erfarenhet av arbete inom verksamhetsområdet
  • Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är duktig på att organisera och prioritera med förmåga att driva frågor framåt och åstadkomma resultat. Du ska ha ett stort engagemang för det dagliga ledarskapet och du är intresserad av ett nära kommunikativt ledarskap med brukaren i fokus. Du är lyhörd och har förmåga att skapa teamkänsla och ett gott arbetsklimat. Utifrån Hjo kommuns värdegrund Det goda mötet förutsätter vi att du lägger stor vikt vid att skapa goda relationer och gott samarbete med brukaren, anhöriga, medarbetare och kollegor.
  • IT-vana och körkort krävs
Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Erfarenhet:
Erfarenhet krävs

Övrigt:
Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-01-01. eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:
Sista ansökningsdag: 2016-10-30
Arbetsgivarens referensnummer: A618110

Upplysningar lämnas av:
Eva Ulfenborg
Vård- och omsorgschef
Telefon: 0503-35215
E-post: eva.ulfenborg@hjo.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare
Kommunens växel
Telefon: 0503-350 00
Jobbfakta
Kontakt

Ring Eva Ulfenborg, 0503-35215

Publicerad

7 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om företaget

Kommunen har knappt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom.