Driftledare Televäxel till Försvarsmakten, Karlsborg

Försvarsmakten · Övrigt · 30 okt

Om jobbet

Driftledare Televäxel till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS), Karlsborg

Arbetsuppgifter
I befattningen svarar du för drift och driftledning av Försvarsmaktens televäxel 400 (iS3000 ISPBX) samt beredning, produktions- och resursplanering inom teknikområdet. Vidare ansvarar du för att leda felsökning och felavhjälpning samt är ansvarig tekniker för driften av referensanläggning, vilket innebär att ansvara för kursmaterial och dokumentation av telekopplingar och utveckling av sådana program. I rollen svara du för tekniskt stöd inom teknikområdet och upprätthåller informationsspridning till tekniker, vilket innebär att du måste hålla dig underrättad om gällande planer, beslut, föreskrifter, tekniska order och avtal. Du stödjer du Systemenheten med aktuell status, teknisk uppföljning och analys av produktionsvolymer gällande televäxel 400 samt deltar i utredningar och projekt.

Kvalifikationer
  • Gymnasieutbildning med teleteknisk inriktning eller motsvarande.
  • Dokumenterad arbetslivserfarenhet av televäxlar och driftledning.
  • God kunskap i dokumenthantering (ex. word och excel).
  • Körkort B.
Meriterande
  • Grundkurs och Påbyggnadskurs Växel 400 eller motsvarande.
  • Erfarenhet av produktionsplanering/produktionsledning eller motsvarande dokumenterad arbetslivserfarenhet.
  • Kännedom om FM verksamhet, organisation.
  • Kännedom om FM verksamhetsledningssystem, ekonomifunktioner och underhållsorganisation.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarskännande och har god förmåga att arbeta självständigt samt ta egna initiativ. Som person är du utåtriktad och positiv med god samarbetsförmåga och hög servicekänsla. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsformen är en tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas.
Tillträde enligt överenskommelse.
Arbetsort är Karlsborg.
Befattningen är civil (oberoende) med krigsplacering i Försvarsmakten.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Sektionschef Fredrik Håberget, 0171-15 83 45.
För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Albin Andersson, 019-39 35 00.

Fackliga kontaktpersoner
SACO Mika Laitanen
OFR/S Clarence Arnstedt
OFR/O Håkan Backlund
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2016-10-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Ort
Karlsborg
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Övrigt
Publicerad

38 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om företaget