32.underrättelsebataljon söker underhållssoldater (GSS/K och GSS/T)

Om jobbet

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Du ingår i en underhållsgrupp på Underhållsplutonen. Underhållsplutonen är bataljonens viktigaste resurs när det gäller sjukvård, reparationer och förnödenhetsförsörjning.

Underhållsgruppens huvuduppgift är säkerställa bataljonens uthållighet genom att leverera förnödenheter såsom drivmedel, ammunition, förplägnad och förbrukningsmateriel. Uppgiften innebär bland annat att underhållsgruppen ska kunna ta emot, distribuera och lagerhålla förnödenheter för bataljonen. Underhållsgruppen förflyttar sig huvudsakligen med terränggående fordon och kan under kortare tid uppträda självständigt. Uppgifterna skall kunna lösas under alla årstider och i alla typer av terräng under dygnets alla timmar.

Du förväntas att delta i insatser i den omfattning som regering och riksdag beslutar om. Under den period då du inte är insatt bedrivs fortlöpande utbildning, träning och återhämtning.

Underhållssoldat:
Som underhållssoldat så ingår man i underhållsgruppen. Som underhållssoldat ansvarar du för att medföra och ersätta förbandet med förnödenheter såsom drivmedel, ammunition, förplägnad och förbrukningsmateriel. Underhållssoldaten kommer även ha till uppgift att vara förare på ett av gruppens fordon och då ansvarar underhållssoldaten för framförandet av fordonet samt den dagliga tillsynen. Underhållssoldaten kan även ha till uppgift att framföra hjullastare och ansvara för vissa fältarbeten som behöver göras i och omkring förläggning eller överlämningsplats.

Utbildningen till underhållssoldat innefattar bland annat förarbevis på tung lastbil och släp samt utbildning i transport av farligt gods (ADR). Befattningen kräver noggrannhet, ett högt säkerhetstänkande, förtänksamhet, god samarbets- och initiativförmåga.

Generella krav för anställning:
Svenskt medborgarskap.
Genomfört värnplikt eller grundläggande militär utbildning (GMU) med godkända betyg.
God fysisk förmåga.
Körkortbehörighet B.

Meriterande kvalifikationer:
Körkortsbehörighet BE, C, CE
Militärtförarbevis BE, C, CE
Behörighet att framföra hjullastare/truck
ADR
Tidigare erfarenhet/utbildning inom förnödenhetsförsörjning inom FM
Tidigare genomfört internationell insats

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi söker både kontinuerligt anställda (GSS/K) och tidvis tjänstgörande (GSS/T).

Anställningen inleds med 6 månaders provanställning. Anställningen medför både nationell och internationell arbetsskyldighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
1.Serg Marcus Mattsson
Stf C Underhållsplutonen
320. Skvadron
32. Underrättelsebataljon
0505-45 10 00

Fackliga representanter:

Officersförbundet, Mats Jansson, 0505-451000 (vxl)

SEKO, Kenny Hägg, 0505-451000 (vxl)

OFR/S, Britt-Marie Johansson, 0505-451000 (vxl)

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Ort
Karlsborg
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
4
Yrkesområde
Säkerhet & Skydd
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Militär
Publicerad

40 dagar sedan

Sista ansökningsdag

25 dec

Om företaget


Hitta hit

Karlsborg Visa på karta

Visa var