Samordnare HMS

Om jobbet

Hälsa Miljö & Säkerhet

- duktig samordnare

SunPine är först i världen med att utvinna grön diesel ur massabrukens restprodukt tallolja. Idag utvinner SunPine, förutom grön diesel, även harts, terpentin och bioolja. Företaget grundades 2006 och med en produktion av talldiesel sedan 2010 omsätter vi drygt 1 miljard och har ca 50 anställda.

SunPine förstärker nu organisationen och inrättar en ny tjänst inom hälsa, miljö och säkerhet. Syftet med tjänsten är att upprätthålla säkerhet och ett systematiskt miljö- och arbetsmiljöarbete på SunPine och den är direkt underställd Teknisk chef.
Dina närmaste samarbetskollegor utgörs främst av projektavdelningen, produktionsledningen, underhållsavdelningen och skyddsombud, men du kommer också att utgöra ett stöd för alla chefsfunktioner.

Om jobbet

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att samordna nödvändiga funktioner inom SunPine i syfte att efterleva lagstadgade och i övrigt efterfrågade miljö- och arbetsmiljökrav. Detta innebär att rollen både kontrollerar och stöttar verksamheten i säkerhets-, miljö- och arbetsmiljöfrågor.

Du kontrollerar att organisationen efterlever det systematiska arbetsmiljöarbetet, systematiska brandskyddsarbetet och egenkontrollprogram som finns på SunPine. Vidare bidrar du till att hålla rutiner och program för miljö- och säkerhetsarbetet aktuella och funktionella.

Du utför internutbildningar och entreprenörsutbildningar inom miljö och säkerhet och sköter kommunikation med miljömyndigheter i HMS-chefens frånvaro. Du bidrar till att upprätthålla en funktionell brandskyddsorganisation på SunPine. Dessutom deltar du i och/eller driver projekt med miljö- och säkerhetsanknytning och ska kunna bidra med andra arbetsuppgifter av förslagsvis mer teknisk karaktär, beroende på din kompetens och erfarenhet. Du sköter kommunikationen med grannar och närboende som kan komma att påverkas av aktiviteten på SunPine.

Om dig

Vi söker dig med eftergymnasial teknisk utbildning, gärna med inriktning mot arbetsmiljö, miljö och/eller kvalitet. Önskad utbildningsnivå är någon form av ingenjörsutbildning eller motsvarande.

Goda kunskaper i Officepaketet och gärna erfarenhet av olika programvaror inom HMS-området, såsom kemikaliesystem, incidentrapporteringssystem mm. Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Minst 2 års arbetslivserfarenhet inom teknik, produktion, eller HMS-området är ett krav.

Som person är du ansvarskännande och initiativtagande med god samarbetsförmåga. Du har ett strukturerat arbetssätt med tydlig målinriktning.

Om ansökan

Rekryteringsarbetet sker löpande under ansökningstiden. Du ansöker senast den 11 december genom att registrera dig här nedan. Bifoga CV och personligt brev. Vid frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Maria
Wiklund på 070-297 50 79.

Varmt välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Piteå
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Ring Maria Wiklund, 0702975079

Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om företaget

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.