Hoppa till innehåll

Korrosionskemist – Forsmarks Kraftgrupp

Publiceringsdatum
04 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Företagsbeskrivning

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten.

Läs gärna mer om Forsmark på vår https://karnkraft.vattenfall.se/forsmark

Jobbeskrivning

Vill du ha varierande arbetsuppgifter inom kemiområdet och vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu söker vi en korrosionskemist till kemienheten på Forsmarks Kraftgrupp.


Om jobbet

Kemienheten på Forsmark verkar för att optimera reaktorblockens kemi för att minimera korrosion och radioaktivitetsspridning. Specialistgruppen, där denna tjänst ingår, är en del av enheten och har kompetens inom bland annat kemi- och radioaktivitetsmätteknik, polymerkemi, korrosion, kemikaliehantering och processkemi.

Arbetet som korrosionskemist innebär omväxlande arbetsuppgifter inom kemiområdet. Du kommer att fungera som ett stöd till företaget i kemifrågor vilket innebär samarbete med övriga delar av organisationen och externt. Det finns möjligheter att arbeta både självständigt och tillsammans med andra i olika typer av utredningar och projekt.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter som ingår i tjänsten är att:

  • Genomföra utredningar och stödja verksamheten i korrosionsfrågor. Utredningarna går ofta ut på att följa kemiparametrar i processen för att se samband mellan olika processteg.
  • Arbeta med uppdrag som kommer från organisationen och med projekt inom området som du själv initierar.
  • Driva utveckling inom kemiområdet för att möta interna och externa krav.

Kravspecifikation

Du har civilingenjörs- eller doktorsexamen inom området kemi. Har du arbetat inom kärnkraftsindustrin är det meriterande. Du har god datorvana, goda kunskaper i Excel och lätt för att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift. Det är även meriterande med kunskaper inom områdena vattenreningsteknik, processkemi och -teknik då de har betydande kopplingar till dina arbetsuppgifter på Forsmark.

Som person söker vi dig som är självgående, drivande och strukturerad. Du är en problemlösare och har ett tydligt kvalitetstänkande. Arbetssättet i gruppen förutsätter att du är van att arbeta självständigt och trivs lika bra med det som att samarbeta med dina kollegor.

Ytterligare information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Gustav Liljegren tfn +46767772024.

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Åsa Vallin tfn +46702771246.

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Rolf Olsson, Ledarna – Carola Eriksson-Strömberg, SEKO – Ingemar Eriksson, Unionen Benny Björn. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 28 april. Urval och intervjuer sker löpande, och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänta därför inte med att skicka din ansökan utan sök redan idag!

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se