Sectra Communications söker Säkerhetsanalytiker

Academic Work · Data & IT · löpande

Om jobbet

Brinner du för IT-säkerhet och nätverk? Nu finns möjligheten att vara med och bidra till en säkrare samhällskritisk infrastruktur. Det här är en unik möjlighet för dig som brinner för IT-säkerhet och som vill få chansen att utvecklas inom området i en tjänst som säkerhetsanalytiker hos Sectra Communications.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Sectra Communications räkning säkerhetsanalytiker som ska arbeta med IT-säkerhet riktat mot kritisk infrastruktur. Här får du chansen att utvecklas i en spännande roll på ett företag som är världsledande inom säker data- och telekommunikation.

Sectra erbjuder en arbetsplats där du har möjlighet att utmana dig själv och där du har en verklig möjlighet att göra skillnad.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Sectras önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Har du några frågor om tjänsten når du ansvarig rekryterare här. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Sectra Communications.

Arbetsuppgifter

Som säkerhetsanalytiker kommer du ingå i ett team som bland annat arbetar med analys av data i kritiska nätverk. Nätverken utgör ofta en del av vår samhällskritiska infrastruktur. Du kommer med hjälp av olika verktyg tillsammans med kunskap från våra säkerhetsexperter kartlägga onormala händelser utifrån olika typer av hot. Du kommer att analysera förändringar och se till att dessa åtgärdas för att minimera risken för att verksamheten påverkas.

Rollen är bred och varierad och du kommer till exempel att:
 • Analysera nätverkstrafik från olika typer av kritiska nätverk
 • Analysera och respondera på onormala händelser i kritiska nätverk
 • Göra analyser av kunders cyberfysiska förmåga och skapa rekommendationer för en ökad säkerhet
 • Arbeta med vidareutveckling av Sectras säkerhetslösningar inom kritisk infrastruktur
Tjänsten passar dig som har ett stort intresse för nätverk och IT-säkerhet och här får du chansen att utvecklas och lära dig av några av sveriges bästa säkerhetsanalytiker.

Vi söker dig som
 • Har ett brinnande intresse för IT-säkerhet.
 • Har goda nätverkskunskaper samt grundläggande programmeringskunskaper som du kan ha fått antingen från en datateknisk utbildning eller genom arbetslivserfarenhet.
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
 • För tjänsten krävs att du har svenskt medborgskap och utdrag ur belastningsregistret kommer att göras.
Det är meriterande om du:
 • Har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter men centralt för rekryteringsprocessen är ditt intresse för säkerhet och Sectras verksamhetsområde samt din förmåga och vilja att lära dig mer.
 • Har kunskaper i Linux, Unix och/eller olika programmeringsspråk
Som person är du relationsskapande och tycker det är roligt att träffa nya människor eftersom du kommer jobba mycket direkt mot kund. Du är flexibel och drivande i ditt arbetssätt då det är både stor variation i arbetet samtidigt som du själv måste bidra till att arbetet drivs framåt. Du tycker om problemlösning och du är prestigelös och hugger i där det behövs.

Övrig information
 • Placering: Linköping, Mjärdevi
 • Arbetstider: Dagtid. Beredskap kommer bli aktuellt i tjänsten då verksamheten måste rulla dygnet runt och du kommer då dela denna tillsammans med övriga kollegor i teamet.
 • Resor i tjänsten: Förekommer inom Sverige
 • Kontaktuppgifter: anna.johansson@academicwork.se
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

29 dagar sedan

Sista ansökningsdag

löpande

Om företaget

Sectra utvecklar och levererar avancerade IT-tjänster inom säkerhet för mobila och fasta plattformar och säkrar industriella miljöer. Sectra är ett av de världsledande företag inom system för säkerhet i kritisk infrastruktur, hantering av mobil säker kommunikation och digitala röntgentjänster. Sectra grundades 1978 och har sina rötter i Linköpings universitet. Sectra har kontor i fjorton länder och dessutom genom samarbete med partners över hela världen.