Vi söker Staffing and Recruitment Assistant till vårt kontor i Linköping

Om jobbet

Är du sugen på ett varierande extrajobb där du får lära dig nya saker varje dag? Nu söker vi på Academic Work ytterligare tre Staffing and Recruitment Assistant som vill förstärka ett av våra team i Linköping! Är du student i början av din utbildning som lockas av möjligheten att ta stort eget ansvar och utvecklas inom personal- och rekryteringsområdet? Fortsätt läsa!

Information om uppdraget

Academic Work växer och nu söker vi fler kollegor som vill förstärka ett av våra team i Linköping. Som Staffing & Recruitment Assistant stöttar du teamets Consultant Managers i alla deras processer inom rekrytering och personaladministration. Tjänsten är mycket varierad och ger dig möjlighet att skaffa dig värdefulla praktiska erfarenheter redan under din studietid. Du blir en värdefull del av vårt team och får snabbt ta stort eget ansvar för ditt arbete. Du får uppgifter delegerade till dig under arbetsdagen och har kollegor som stöttar dig men du driver själv ditt arbete framåt och tar egna initiativ för att lösa våra kunders personalbehov.

För att ge dig en bra start kommer du först att få sitta bredvid kollegor och få en introduktionsutbildning. För att stötta din fortsatta utveckling hos oss finns också ett utarbetat Assistant Training Program där du får börja med enklare uppgifter och tar på dig allt mer ansvar efter hand när du blir varm i kläderna.

Arbetsuppgifter

Du kommer bland annat att:
 • Läsa ansökningar och göra urval utifrån våra kravprofiler
 • Göra kortare telefonintervjuer med relevanta kandidater, boka intervjuer och på sikt hålla egna intervjuer
 • Skriva annonser och publicera dem i olika kanaler
 • Ringa referenser
 • Leta efter kandidater i olika databaser och kanaler
 • Assistera ditt team med tidrapportering, utförande av arbetsgivarintyg och diverse annan administration kring anställningsavtal.
Vi vill även att du som assistent strävar efter att bidra till Academic Works fortsatta utveckling. Dels genom egna idéer och initiativ, men också genom att kontinuerligt ge chef och kollegor feedback så att vi kan bli ännu bättre på det vi gör. Eftersom ditt arbete är att stödja vår heltidspersonal kommer du även få möjlighet att arbeta heltid vid utbildningar, konferenser och semesterperioder.

I ett inlägg på vår blogg berättar en av våra assistenter i Sundsvall mer om rollen som Staffing and Recruitment Assistant. Kika gärna in där om du är intresserad av att veta mer om tjänsten!

Vi söker dig som
 • Studerar inom exempelvis personal, ekonomi, juridik eller liknande vid högskola eller universitet
 • Tar examen tidigast sommaren 2019 och inte har någon utlandstermin under den perioden
 • Har ett stort intresse av personalarbete och HR
 • Har tidigare arbetslivserfarenhet av service och kundkontakt
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska, såväl i tal som i skrift
Det är meriterande om du har varit aktiv inom kår eller sektion på skolan eller har annan erfarenhet av koordinering och egna ansvarsområden.

Som person är du pålitlig och tar ansvar för din uppgift. Vår dynamiska arbetsmiljö kräver att du är flexibel och har en förmåga att prioritera och organisera ditt arbete även när tempot är högt. Du är orädd och trivs i en miljö där du utmanar dig själv. Du ser möjligheter där du stöter på hinder. Du tar dig gärna an nya uppgifter och att bidra med dina åsikter ser du som en självklarhet. Då arbetsuppgifterna är av varierande karaktär ställs det även krav på dig att ha ett strukturerat arbetssätt för att bli framgångsrik i din roll.

För rätt person finns mycket goda utvecklingsmöjligheter inom företaget, exempelvis i form av en roll som Recruitment Consultant eller Consultant Manager. Du ser detta jobb som ett första steg i din karriär inom Academic Work, det gör vi! Till dig som vill lite mer. Välkommen till oss. We reward ambition!

Övrig information
 • Start: Februari
 • Omfattning: Extra, 12 h/vecka
 • Lön: timlön
 • Placering: På vårt kontor på Drottninggatan i Linköping
 • Kontakt: Jenny Askling, Talent Acquisition Manager
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på [talentacquisitionlin@academicwork.se](mailto: talentacquisitionlin@academicwork.se) under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Linköping
Anställning
Deltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
HR & Personal
Underkategori
Rekrytering
Publicerad

32 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 dec

Om företaget

Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På https://www.academicwork.se/jobba-hos-oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!