Verksamhetstutvecklare till enheten för förändringsledning

Om jobbet

Vi söker verksamhetsutvecklare till enheten för förändringsledning inom Kvalitetsavdelningen i antingen Stockholm, Göteborg, Norrköping eller Gävle. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Migrationsverkets räkning verksamhetsutvecklare till enheten för förändringsledning. Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Du erbjuds även en gedigen introduktion och goda möjligheter till fortlöpande kompetensutveckling.

Vi förväntar oss att du är en god representant för Migrationsverket och har ett respektfullt bemötande såväl internt som externt. Du deltar aktivt i vårt förbättringsarbete och visar engagemang för vårt uppdrag och dina arbetsuppgifter. Du står även för Migrationsverkets värdeord: tydlighet, empati och mod.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Migrationsverket.

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du att stödja chefer, ledare och processägare i att identifiera de krav som ställs på verksamheten i sin helhet. Du kommer att skapa, utveckla, implementera samt följa upp processer som kan möta dessa krav inom ramen för våra uppdrag för att säkerställa ett gemensamt och rättssäkert arbetssätt. Utveckla ändamålsenliga mätetal för styrning och uppföljning av verksamheten samt visualisera av detta ingår även i arbetet. Du kommer även att identifiera de uppdrag och villkor som olika myndigheter och aktörer har inom hela migrantprocessen, kartlägga kontaktytor samt identifiera behov av specifik samverkan inom processen. Arbetet innebär även att identifiera kompetensutvecklingsinsatser och det stöd ledare och medarbetare behöver i den förändrade verksamheten. Du kommer att identifiera och omhänderta systemhinder och rotorsaker till eventuella problem samt reducera dessa. Du kommer att utveckla metoder för analys ur ett systemperspektiv.

Vi söker dig som

Du har högskoleutbildning med beteendevetenskaplig-, samhällsvetenskaplig-, juridisk- eller ekonomisk inriktning eller annan utbildning i kombination med vad arbetsgivaren bedömer relevant arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av att arbeta med förändrings- och förbättringsarbete. Det är extra meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med process management. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av systemsynbaserad verksamhetsanalys samt om du har erfarenhet av verksamhetsutveckling baserat på Lean. Meriterande även om du har erfarenhet av att leda samverkansuppdrag med externa myndigheter och/eller andra aktörer.

Du har god kännedom om Migrationsverkets uppdrag och verksamhet. Du har även kunskap om förändringsteori och om analys- och planeringsverktyg. Meriterande om du har kunskap om systemsynsteori och om ekonomistyrning. Du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du har även goda kunskaper i Office-paketet.

Som person har du god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar och anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren. Du talar klart, välformulerat och engagerat i enskilda möten, i små och stora grupper. Du lyssnar och är mottaglig för motparten. Vidare arbetar bra med andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Du är även initiativtagande, sätter igång och driver aktiviteter samt uppnår resultat. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt.

För att söka tjänsten använder du dig av följande länk. OBS! Vi tar inte emot ansökningar via mail eller Academic Works hemsida.

Upplysningar
  • Anställningsform: Tillsvidare med 6 mån provanställning eller vikariat tom 2017-08-15 med ev. möjlighet till förlängning
  • Arbetstid: Kontorstider
  • Placering: Stockholm, Göteborg, Norrköping eller Gävle
  • Tillträde: Omgående
  • Det förekommer en del resor inom Sverige
  • Vi tillämpar individuell lönesättning
Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du mejla till migrationsverket@academicwork.se

Vill du veta mer om befattningen och arbetsuppgifterna kontaktar du enhetschef Malin Rogström på malin.rogstrom@migrationsverket.se

Välkommen med din ansökan och meritförteckning senast den 1 november. Vi tar endast emot din ansökan via Migrationsverkets rekryteringssystem så för att komma med i urvalet vänligen sök via länken: http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Lediga-jobb.html?rmpage=job&rmjob=2870&rmlang=SE
Jobbfakta
Ort
Norrköping
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Organisation & ledning
Underkategori
Affärsutvecklare
Publicerad

8 dagar sedan

Sista ansökningsdag

1 nov

Om företaget

Migrationsverket är det naturliga navet för migrationen till Sverige. Varje år tar Migrationsverket emot många tusen ansökningar från människor som vill arbeta, besöka, bo eller söka skydd i Sverige. De vill underlätta rörligheten över gränser genom god service och en snabb och rättssäker handläggning. Visionen är ett Sverige som med öppenhet tar tillvara den globala migrationens möjligheter.

Migrationsverket är en arbetsplats som präglas av respekt för människan. De strävar efter att ingen ska bli diskriminerad och att alla ska ges lika möjligheter.