Utvecklingsingenjör till Autoliv

Om jobbet

Har du ett brinnande intresse för elektronik? Vill du arbeta med spännande teknik i en utmanande miljö? Då är detta en tjänst för dig! Autoliv söker nu en driven utvecklingsingenjör till deras verksamhet i Linköping. Du kommer arbeta i en bred roll som är både kund- och produktnära. Här har du chansen att arbeta i en innovativ organisation med starkt förbättringsdriv.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Autolivs räkning en utvecklingsingenjör. Du kommer att arbeta som produktansvarig ingenjör inom produktområdet Vision.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Autolivs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Autoliv.

Arbetsuppgifter

Som utvecklingsingenjör är du en del av företagets Quality Support and Maintenance-avdelning som ansvarar för vidareutveckling av företagets produkter. Arbetet innebär at du jobbar med ständiga förbättringar av deras Vision-produkter med fokus på kvalitet och kostnadseffektivitet.

Du kommer till exempel att:
 • Ta ansvar för att utföra mjuk- och hårdvaruuppdateringar enligt tidplan.
 • Sitta med i kundmöten och diskutera tekniska lösningar.
 • Vidareutveckla och förbättra företagets produkter.
 • Återkoppla till utvecklingsavdelningen för att säkerställa lärdomar av tidigare misstag.
Vi söker dig som

Tycker om att lära dig nya områden och är intresserad av teknik. Du kommer att arbeta med produkten som helhet, vilket ger chans till och kräver att du sätter dig in i och förstår de olika delarna. För att lyckas i denna tjänst krävs en analytisk förmåga och en hög kvalitetsmedvetenhet.

Efterfrågade specifika kompetenser:
 • Du har civilingenjörsutbildning inom data/elektronik t.ex. teknisk fysik, datateknik eller motsvarande.
 • Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.
 • Du har goda kunskaper inom elektronik och mjukvaruutveckling i inbyggda system.
Som person är du självgående och noggrann i ditt arbete. Du tar ansvar för din uppgift, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare så att de leder i målets riktning samt följer de kvalitetsstandarder som behövs för arbetet. Du tar initiativ och kommer med nya förslag till arbetssätt och sätter igång aktiviteter mot ett önskat resultat. Du är också kommunikativ och uttrycker dig välformulerat och tydligt i tal och skrift. Det är även viktigt att du samarbetar bra med andra människor, agerar lyhört och uppmärksamt för andras synpunkter, kompetenser och prestationer.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Linköping
 • Ansvarig rekryteringskonsult: Linus Lanker, 013 - 47 45 184
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Linköping
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Industri & Anläggning
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Quality Assurance
Ingenjör
Publicerad

55 dagar sedan

Sista ansökningsdag

24 dec

Om företaget

Autoliv ligger i absolut framkant inom utveckling och produktion av aktiva och passiva säkerhetssystem för bilar, system som möjliggör framtidens självkörande bilar. Varje år räddar Autolivs produkter 30 000 liv och målet är att rädda 150 000 liv årligen. Autoliv erbjuder en unik möjlighet att arbeta med spännande teknik i utmanande miljöer tillsammans med individer som hjälper varandra att utvecklas. I Linköping utvecklas deras kamerasystem för självkörande bilar, från kretskort och mekanik till algoritmer och mjukvara.

Läs gärna mer på Autolivs hemsida