Tre förskollärare till Ripans förskola

Om jobbet

Vår verksamhet

Ripan är en förskola i Hagebys ytterområde. På vår förskola har vi positiva, glada barn och vuxna som samverkar i ett trevligt klimat med mycket skratt och glädje, genom det skapar vi gemenskap och motivation till ett fortsatt lärande. Här arbetar vi med det mångkulturella och låter oss inspireras från världens alla hörn. Vi låter barnen utmanas och växa utifrån var och ens utgångspunkter. Vår strävan är att barnen stärks i sin tro på sin egen förmåga. Tillsammans med barnen skapar vi trygga, spännande och utmanande miljöer både ute och inne. En av våra närmsta grannar är den stora, härliga Vrinneviskogen.

Vi arbetar med en tydlig röd tråd i det systematiska kvalitetsarbetet utifrån Norrköpings förskolors verksamhetsidé och organiserar oss i olika grupper för att nå framgång inom våra mål och utvecklingsområden. Vi har ett tydligt samarbete med Söderhavet, Önskestjärnan, Sadelmakaren och Hageby öppna förskola för att stödja och inspirera varandra och utveckla verksamheterna tillsammans. Vi har en kurator kopplad till våra enheter som är en stor tillgång i många frågor samt en utvecklingspedagog som stöttar och hjälper oss i vårt pedagogiska arbete och i det systematiska kvalitetsarbetet. Just nu har vi också en projektanställning på 50%, där en pedagogisk handledare coachar oss inom området interkulturellt förhållningssätt.

Arbetsbeskrivning

Vi söker förskollärare som brinner för sitt uppdrag och som ser det som berikande att arbeta i ett mångkulturellt sammanhang. Vi arbetar tematiskt och projektinriktat med temat "Jag -en människa i världen".

Vi lägger stort fokus på den pedagogiska miljön och arbetar för en kreativ och skapande miljö både inne och ute. Här finns det rika möjligheter för all form av utforskande pedagogik tillsammans med engagerade kollegor och barn. Vi ser alla miljöer som lärande där du aktivt deltar i barnets lärande process och utvecklar, dokumenterar och säkerställer ditt uppdrag

Vi använder pedagogisk dokumentation för att synliggöra de processer som som sker i barnens enskilda och gemensamma lärande. Den hjälper oss att utveckla arbetet vidare och visar vad vi behöver förändra och utveckla i verksamheten. Det görs tillsammans med barnet för att det skapar en meningsfullhet och ett sammanhang i vardagen.

Det pedagogiska arbetet utvecklas genom lärande samtal både i barngrupp och i personalgrupp. Vi har de förutsättningar och verktyg som du behöver för att arbeta med uppdraget.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad förskollärare och är väl förtrogen med förskolans uppdrag och dess styrdokument.

Du är engagerad, har en positiv attityd till ditt uppdrag och arbetar för att bidra till ett positivt arbetsklimat. Vi förväntar oss att du kan dokumentera och reflektera såväl individuellt som tillsammans med andra.

Vi ser gärna att du har intresse för/erfarenhet av ett Reggio Emilia inspirerat arbetssätt och av pedagogisk dokumentation. Du vill och kan vara det professionella tillägget till dagens barn.

Stämmer det här på dig är du den medarbetare vi söker. Välkommen med din ansökan!!

Övrig information och ansökan

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid.

Hoppas att du blivit nyfiken på oss, om du vill veta mer eller har frågor är du varmt välkommen att kontakta förskolechef Johanna Martinsson, 011-15 24 50.

Sista ansökningsdag är den 13 november.
Jobbfakta
Ort
Norrköping
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Förskolelärare
Publicerad

5 dagar sedan

Sista ansökningsdag

19 nov

Om företaget