Studie- och yrkesvägledare till Mottagningsgruppen

Om jobbet

Vår verksamhet

Utbildningskontoret är en del av kommunens utbildningsorganisation och arbetar med frågor inom förskola, grundskola, fritidshem och gymnasieskola.

Utbildningskontorets Mottagningsgrupp har huvudansvaret för det kommunala Aktivitetsansvaret i Norrköpings kommun. I målgruppen finns många ungdomar med olika diagnoser eller funktionsnedsättning som har lång väg tillbaka till utbildning/annan verksamhet. Vi arbetar med övergången från grundskolan till gymnasieskolan när det gäller elever i behov av särskilt stöd och har också till uppgift att se till att ungdomar som är placerade får möjlighet till en bra skolgång. Vi bereder ansökningar om tilläggsbelopp och Synnerliga skäl.

Mottagningsgruppen arbetar utifrån ett medborgarperspektiv vilket innebär att vi har kontakt med alla kommunala och fristående gymnasieskolor och grundskolor i Norrköpings kommun. I Mottagningsgruppen finns kompetenserna studie- och yrkesvägledare, specialpedagog och socionom.

Arbetsbeskrivning

Arbetet består till stor del av kartläggning och vägledning av ungdomar inom det kommunala Aktivitetsansvaret. Konsultation till föräldrar, skolor och andra myndigheter är vanligt. Många av ungdomarna har avbrutit sina gymnasiestudier och behöver stöd och vägledning för att hitta tillbaka till någon form av utbildning.

I samband med både ansöknings- och omvalsperioden till gymnasieskolan består arbetet av många vägledningssamtal för att hjälpa eleverna vidare. Fördjupad vägledning med dem som står längst från skola och utbildning ingår också. Samverkan i Mottagningsgruppen och med Gymnasieantagningen samt dokumentation i elevregistret Extens och Regionala elevdatabasen är givna delar i uppdraget.

Din profil

Du har högskoleutbildning som studie- och yrkesvägledare. Det är meriterande att du hunnit arbeteta några år efter din examen och har erfarenhet och intresse av att arbeta med ungdomar i behov av särskilt stöd. Det är också meriterande om du har vana av att arbeta med ungdomar med annan kulturell bakgrund.

Som person är du flexibel, har god samarbetsförmåga och har ett lösningsfokuserat arbetssätt.

Mer information och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du Anna Arumskog, enhetschef, 011-15 33 85.

Din ansökan vill vi ha senast 30 oktober.
Jobbfakta
Ort
Norrköping
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Administration & Ledning
Publicerad

15 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om företaget