Studerande redovisningsassistenter till internationellt bolag

Academic Work · Ekonomi · 8 jan

Om jobbet

Studerar du ekonomi, har minst ett års studier kvar och vill skaffa dig värdefull praktisk erfarenhet? Vill du jobba i en stor internationell organisation? Nu finns möjligheten då vi söker två redovisningsassistenter mot leverantörsreskontra.

Information om uppdraget

Academic Work söker för kunds räkning två redovisningsassistenter med fokus mot leverantörreskontra. Vår kund är ett stort internationellt bolag med placering i Mjölby. Ordinarie arbetstid är 7.30-16.30 men här finns möjlighet till flexibilitet. Start för uppdraget är 12 december och löper på tillsvidare förutsatt att allt fungerar bra. Arbetet är på deltid ca 10-12 timmar i veckan med möjlighet till att gå upp i antal timmar vid jul. Förutsatt att allting fungerar bra finns också möjlighet till sommarjobb.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund.

Arbetsuppgifter

Som redovisningsassistent kommer du främst att arbeta med leverantörreskontra och stötta den ordinarie personalen. De arbetar i ekonomisystemet Oracle men du kommer främst att arbeta i Redsoft och Medius då du hanterar leverantörsfakturor. I din roll kommer du att granska inkommande fakturor och se så att dessa är korrekta. Du kommer också att hantera fakturorna och lägga in dem i Medius för elektronisk fakturahantering. Andra arbetsuppgifter är kontering och stämma av bankgiro. Arbetsgruppen består idag av 13 personer, fördelat på controllers, redovisningsekonomer samt kund/leverantörsreskontra. Du kommer inledningsvis att få gå bredvid en kollega för upplärning och introduktion.

Du kommer till exempel att arbeta med:
 • Verifiering och attest av fakturorna
 • Kontrollera fakturor innan bokföring sker i huvudboken
 • Hantering av räntefakturor
 • Matchning av fakturor mot order. För att säkerställa att rätt pris betalas för rätt varor.
Tjänsten passar dig som vill skaffa värdefulla praktiska erfarenheter om den ekonomiska processen och det ekonomiska flödet.

Vi söker dig som
 • Studerar ekonomi på högskola eller universitet och är intresserad av redovisning. Du har minst ett år kvar av dina studier.
 • Har en god datorvana och trivs med datorn som ditt främsta redskap
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du....
 • Har tidigare erfarenhet av arbete inom leverantörsreskontra
 • Har kunskaper i Medius eller Redsoft
Som person är du nyfiken och intresserad av att lära dig mer både om den ekonomiska processen och organisationen. Du är noggrann och mån om att hålla en god kvalitet på ditt arbete. Du trivs att ta kontakt med nya människor och att ge en hög service är en självklarhet för dig.

Övrig information
 • Start: 12 dec
 • Omfattning: 10-12 tim/v inbokning sker vecka för vecka tillsammans med den ordinarie personalen. Vi ser gärna att du kan jobba minst en hel dag i veckan.
 • Lön: Timlön
 • Placering: Mjölby
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Mjölby
Anställning
Deltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Publicerad

32 dagar sedan

Sista ansökningsdag

8 jan

Om företaget

Det startade i liten skala med tre studenter och deras vision att skapa möjligheter för studenter att få arbetslivserfarenhet bredvid studierna. Tolv år senare är Academic Work Nordens största bemanningsföretag för studenter och unga akademiker.