Staffing and Recruitment Assistant till IT & Teknik-Teamet på Academic Work

Om jobbet

Tänk vilka möjligheter som öppnas om du under din studietid får lära känna en hel drös rekryterare?! Och medan du jobbar och tjänar pengar samlar du praktisk erfarenhet av det du studerar. Hos oss finns helt enkelt extrajobbet som ger dig en raketstart i karriären och vi vågar lova att du kommer ha riktigt kul på vägen!

Information om uppdraget

Som Staffing & Recruitment Assistant på Academic Work får du testa på stora delar av personalvetaryrket och får på så sätt viktiga erfarenheter som kompletterar det du läser. Rollen är ett extrajobb som ger utrymme för egna initiativ och ansvarstagande samtidigt som du får möjlighet till både insyn och kunskaper i många olika branscher. Du blir en del av en stark kultur som genomsyras av energi, utvecklingsfokus och mycket hjärta.

Sarah, Staffing & Recruitment Assistant och personalvetarstudent, säger så här om rollen:

Det mest värdefulla är att jag får testa på många olika aspekter av personalvetaryrket, då jag får använda det jag lär mig i skolan i praktiken. I rollen får jag erfarenhet inom rekrytering och HR-arbete. Det har fått mig att inse vad just jag är duktig på, vad jag tycker är roligt och vad jag vill arbeta med i framtiden. Ett stort plus är också att jag får möjligheten att arbeta med fantastiska kollegor och skapa ett starkt nätverk inför framtiden.

Arbetsuppgifter

Som assistent hos oss har du en viktig roll i att stötta våra konsultchefer och rekryteringskonsulter i deras arbete. I första hand kommer du vara sysselsatt med att:
  • Ansvara för urvalsprocesser och CV-selektering
  • Kontakta kandidater och göra telefonintervjuer
  • Ta referenser via telefon
  • Skapa annonser och affischer för aktuella tjänster
  • Skriva kandidatpresentationer till kunder
  • Hjälpa till med lönehantering och arbetsgivarintyg
Genom vårt Assistant Training Program får du stöd och vägledning för att ta dig an fler uppgifter och allt mer ansvar i takt med att du blir varm i kläderna. På sikt kommer du hålla i intervjuer och ta ett större ansvar för hela rekryteringsprocesser. Tjänsten som Staffing & Recruitment Assistant ger dig värdefulla erfarenheter om du tänker dig en karriär inom rekrytering och HR. De flesta av våra assistenter får sitt första heltidsjobb hos oss eller hos någon av våra spännande kunder.

Vi söker dig som
  • Studerar exempelvis personalvetare, beteendevetenskap eller annan relevant utbildning vid högskola eller universitet.
  • Tar examen tidigast sommaren 2019 och inte har några studieavbrott som utlandstermin inplanerat.
  • Har ett intresse och vilja för att lära dig mer om IT och teknik eftersom detta team jobbar främst med dessa affärsområden.
  • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då kandidat-, konsult- och kundkontakt via mail och telefon är en stor del av rollen.
Det är meriterande om du sedan tidigare har erfarenhet av service, kundkontakt eller försäljning. Som person är du bekväm med att ha telefonen som arbetsredskap och du är kommunikativt skicklig i både tal och skrift. Vidare är du en person som ser vad som behöver göras och tar egna initiativ. Du kan snabbt anpassa dig efter ändrade förutsättningar och är orädd inför nya situationer.

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Skicka in din ansökan omgående då vi går igenom urvalet löpande.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på talentacquisitionlinkoping@academicwork.se under kontorstid. Ange gärna annonsid i ditt mail.

Övrig information

START: Omgående

UPPSKATTAD ARBETSTID: Deltid, ca 12 timmar per vecka

ARBETSTIDER: 8-17

PLACERING: På vårt kontor på Drottninggatan i centrala Linköping

LÖN: Timlön enligt avtal

KONTAKT: Sajra Gazibara, Talent Acquisition Manager

Skydd för den personliga integriteten

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Linköping
Anställning
Deltid
Extrajobb
Yrkesområde
HR & Personal
Underkategori
Rekrytering
HR-administration
Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

20 apr

Om företaget

Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På Jobba Hos Oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!