Socialsekreterare till arbetsmarknads- och vuxenutbildningskontoret

Om jobbet

Vår verksamhet

Arbetsmarknads- och vuxenutbildningskontorets verksamhet bidrar till att skapa förutsättningar och möjligheter till människor. Oavsett verksamhet har vi ett gemensamt uppdrag som innebär att erbjuda medborgarna möjlighet att växa och utvecklas och där vägen till egen försörjning ska vara så kort som möjlig.

I förvaltningen är vi cirka 350 anställda som och ansvarar för försörjningsstöd och annat bistånd enligt socialtjänstlagen, kommunala arbetsmarknadsåtgärder, samhällsorientering, bosättningslagen samt vuxenutbildning från SFI till yrkeshögskola.

Vi söker nu ett antal socialsekreterare till verksamheten ekonomiskt bistånd.

Arbetsbeskrivning

Som socialsekreterare utreder, beslutar och verkställer du ekonomiskt bistånd enligt socialtjänstlagen. Du lämnar stöd och vägledning och genom motivationsarbete och samverkan med andra myndigheter verkar du för att ge våra sökande de redskap som behövs för att nå egen försörjning och ett självständigt liv. Du upprättar individuella handlingsplaner i samverkan med den sökande.

I rollen möter du dagligen individer i olika livssituationer. Du har många kontakter med enskilda personer och andra myndigheter, och gör bedömningar utifrån ett helhetsperspektiv.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder en härlig arbetsplats med kollegor som brinner för att hjälpa individer i olika livssituationer. Hos oss får du ett meningsfullt och utmanande arbete där du har möjlighet att göra stor skillnad i människors liv.

Som socialsekreterare hos oss är du otroligt viktig. Du får en grundlig introduktion och goda möjligheter att utveckla din kompetens ytterligare.

Din profil

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning och gärna inom området ekonomiskt bistånd. Vi värdesätter språkkunskaper samt att du har god förmåga att utrycka dig både i tal och skrift.

Arbetet är till stor del självständigt men innebär också ett nära samarbete med kolleger och samverkan med externa aktörer. Det är därför viktigt att du kan utföra och planera arbetet självständigt, men även arbeta i grupp.

Du är intresserad, lyhörd och tycker om att arbeta med människor. Det är också viktigt att du är stabil, flexibel och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

Vill du vara med och utveckla det sociala arbetet i Norrköping är det här en tjänst för dig. Vi ser fram emot att få ta del av just dina kunskaper och erfarenheter!

Mer information om tjänsterna

Tjänsterna är tillsvidaretjänster på heltid. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om arbetet som socialsekreterare hos oss kontaktar du verksamhetschefen Tina Mathsson, 011-15 37 93 eller någon av enhetscheferna Mikael Nilsson 011 -15 53 70, Sofie Sommansson 011-15 21 18 eller Jenny Skott 011-15 23 13.

Rekryteringen kommer att ske löpande, men senast fram till 31 december.
Jobbfakta
Ort
Norrköping
Anställning
Heltid
Yrkesområde
Administration
Publicerad

41 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 dec

Om företaget