Socialpedagog till MOA-mottagningen

Om jobbet

Vår verksamhet

Socialkontoret bedriver en effektiv socialtjänst som kännetecknas av goda kunskaper om medborgarnas och individers behov av sociala insatser.

Utförarverksamheten barn och unga arbetar med stöd och behandling till barn, ungdomar och deras familjer. Verksamheten består av flera enheter, varav MOA-mottagningen är en och nästan alla enheter arbetar på uppdrag av handläggare på socialkontoret.

Moa-mottagningen är en mottagning för alkohol- och drogfrågor för unga personer till och med 25 år i risk att utveckla eller som har utvecklat missbruk eller beroende. Moa-mottagningen erbjuds som öppen ingång och som bistånd. Verksamheten erbjuder förebyggande, stödjande och behandlande verksamhet i öppenvård till unga och deras familjer.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en socialpedagog som vill arbeta i ett tvärprofessionellt team som utöver socialpedagoger består av kurator, skötare och psykolog. Vi söker dig som har kunskap samt erfarenhet av nätverk/systemiskt arbete då ditt fokus kommer att vara familjearbete.

Utöver missbruksbehandling ska ungdomarna kunna få bedömning av psykiatriska besvär, möjlighet att se över den sociala situationen, kunna planera för studier eller arbete samt få hjälp och stöd i kontakt med myndigheter.

Moa-mottagningen drivs i samverkan mellan socialkontoret, utbildningskontoret och beroendekliniken inom Region Östergötland.

Din profil

Du har socionomexamen eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig och gärna steg 1. Du har erfarenhet av arbete inom området beroendeproblematik och missbruk samt erfarenhet av familje-/systemiskt arbete. Har du kunskaper i KBT, FFT, BSFT och MI är det meriterande.

Du är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella, skapar kontakter, trivs att arbeta i team. Du tar ansvar för din uppgift. Du har ett flexibelt förhållningssätt och ser möjligheterna i förändringar.

Tycker du att arbetsuppgifterna låter spännande och utmanande är detta ett jobb för dig!

Övrig information och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du Hillevi Kassow Helander, enhetschef, 011-15 26 40.

Din ansökan vill vi ha senast 30 oktober.
Jobbfakta
Ort
Norrköping
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Offentlig Förvaltning
Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om företaget