Sektionschef (plutonchef) sökes till officersprogramsavdelningen på Markstridsskolan

Försvarsmakten · Övrigt · 15 nov

Om jobbet

Enheten
Markstridsskolans uppgift är att utveckla samt utbilda och träna individer och insatsförband i väpnad markstrid för nationella och internationella uppgifter. Det innefattar utbildning och träning på individ- kompani- bataljons- och förbandsnivå till utveckling av materiel, system och metoder. Markstridsskolan är geografiskt lokaliserad till två platser, en del finns i Skövde och en finns i Kvarn (Motalaområdet). Officersprogramsavdelningen bedriver sin verksamhet i Kvarn. Avdelningen genomför den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) av taktiska officerare mot befattningsnivån OF 1 inom ramen för Försvarshögskolans (FHS) treåriga officersutbildning.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är en mycket erfaren yrkesofficer. Som sektionschef (plutonchef) på officerprogramsavdelningen kommer du organisatoriskt att lyda under programledningen på avdelningen. Dina uppgifter som sektionschef kommer till huvudsak att bestå i att leda och samordna lärare och kadetter mot utbildningens målsättningar. Du ansvarar även för egen personal och kadetters utvecklingssamtal och utvecklingsplaner samt administration i system PRIO. Du kommer också att vara lärare och handledare vid utbildning och uppföljning av kadetter. Utbildningen kommer att bedrivas inom ramen för Försvarhögskolans treåriga officersutbildning. Som sektionschef på officersprogramsavdelningen skall du kunna vara kursansvarig eller ämnesföreträdare i ett eller flera ämnen. Du skall även stödja programledningen i framtagandet av verksamhetsrelaterade dokument.

Kvalifikationer
 • Godkänd yrkesofficersexamen inom markstridsarenan
 • OF 2 MARK inf/mek/kav motsv
 • Kompanichef/ bataljonstabs medlem/ plutonchef i insatsorganisationen
 • God vana som instruktör på bataljon/kompaninivå
 • Körkort för personbil är ett krav (B-körkort)
 • Genomförd SUSA utbildning (stridsutbildning skarp ammunition)
 • Van att arbeta i Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem (system PRIO)
Meriterande
 • Högskolepedagogik 15 hp
 • Försvarshögskolans VFU-handledarutbildning
 • Ämnesutbildning vid FHS
 • Internationell tjänstgöring
 • Genomfört FUSA kompani (Förbandutbildning skarp ammunition)
 • Genomfört grundkurs SIB (strid i bebyggelse)
 • Akademisk utbildning
 • Genomfört UL (utvecklande ledarskap)
Personliga egenskaper
För att du skall kunna leda och fördela arbetet på sektionen vid den verksamhetsförlagda utbildningen av taktiska officerare ser vi att du har mycket god analytiskt och social förmåga. Du har en mycket god samarbetsförmåga, där engagemang och ansvar är två nyckelord. Du skall vara van vid att arbeta både enskilt och i grupp. För att du skall kunna vara delaktig i handledning av kadetter skall du stimuleras av att utveckla blivande kollegor, praktiskt men även teoretiskt. Du är flexibel och snabbt kunna sätta dig in i nya förutsättningar. Du måste kunna uttrycka dig väl i både skrift och tal. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Major Fredrik Perlaky, 070-515 78 25

Fackliga representanter
OFR/O Kn Stefan Ohlson 013-195000

Övrigt
Arbetsort: Kvarn, Borensberg
Beräknat startdatum/tillträde: snarast
Befattningsnivå: OF 1
Tjänstgöringsform: Tillsvidareanställning vid MSS
Primär målgrupp: Yrkesofficer

Välkommen med din ansökan senast 2016-11-15. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Ort
Linköping
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Övrigt
Publicerad

20 dagar sedan

Sista ansökningsdag

15 nov

Om företaget


Hitta hit

Linköping Visa på karta

Visa var