Rektor till vård- och omsorgsutbildningen

Om jobbet

VÅR VERKSAMHET

Den kommunala vuxenutbildningen i Norrköping består av studier på grundläggande samt gymnasial nivå, yrkesutbildning, särskild utbildning för vuxna samt svenska för invandrare.

Vi är också utbildningsanordnare för Logistikprogrammet på yrkeshögskolenivå. I verksamheten ingår även en enhet med studie- och yrkesvägledare samt arbetskonsulenter.

Hos oss studerar ca 5 000 elever per år. Vi har en god samverkan med Arbetsförmedlingen, kommuner och andra samverkanspartners. Vår vuxenutbildning bedrivs i både egen samt upphandlad verksamhet.

Vi söker nu rektor till vuxenutbildningens Vård- och omsorgsutbildning. Vi är en del av VO-College.

Arbetsbeskrivning

I tjänsten som rektor för vård- och omsorgsutbildningen ingår personal-, budget- och verksamhetsansvar. Vi är en utbildning som arbetar nära arbetsmarknaden och främst vård- och omsorgskontoret.

Utbildningen består av flera delar utöver tre terminers yrkesutbildning. Vi arbetar med exempelvis introduktionstermin för SvA-elever, uppdragsutbildning, validering och insatsen traineejobb.

Som rektor ansvarar du för att enhetens resultat analyseras och för att åtgärder för förbättringar planeras och genomförs. Du har det övergripande ansvaret för verksamhetens måluppfyllelse och kvalitet.

Det är viktigt att du finns med som en drivande part i arbetet tillsammans med VO-college och andra kommuner. Ditt samarbete med rektorskollega för externt upphandlad utbildning blir av vikt för nära kontakt med arbetsmarknadens parter och våra yrkesutbildningars utveckling.

Ditt arbete innebär en aktiv roll i vuxenutbildningens ledningsgrupp tillsammans med dina rektorskollegor samt enhetschef för arbetsmarknadsenhet och studie- och yrkesvägledning.

Ledningsgruppen leds av chef vuxenutbildning & arbetsmarknad vilken tillhör förvaltningsledningen. Utvecklingsarbete kommer att vara centralt och gruppen arbetar nära utredare och statistiker.

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk utbildning; statlig rektorsutbildning eller förutsättningar att bli antagen till rektorsprogrammet.

Du har erfarenhet av pedagogisk verksamhet och har funnits/finns i en ledningsfunktion. Du har kunskap kring vård- och omsorgsområdet. Det är meriterande att du har arbetat i kontakt med eller inom vård- och omsorgsverksamhet.

Du ser samarbete och samverkan som självklara delar i din yrkesutövning. Att du är en del av en större helhet återspeglas i ditt förhållningssätt till ditt uppdrag.

Du ser och har förståelse för vuxenutbildningens relation till arbetsmarknadens krav och andra aktörers behov.

Är det dig vi ovan beskrivit?

Mer information och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Vi rekryterar löpande till denna tjänst. För frågor ta kontakt med chef vuxenutbildning & arbetsmarknad: Linda Strand, 011-15 34 02, linda.strand@norrkoping.se.

Din ansökan vill vi ha senast 7 december 2016.
Jobbfakta
Publicerad

15 dagar sedan

Sista ansökningsdag

7 dec

Om företaget