Rektor för upphandlad vuxenutbildning till arbetsmarknads- och vuxenutbildningskontoret

Om jobbet

Vår verksamhet

Nu finns möjligheten till att arbeta som rektor för Norrköpings kommuns upphandlade utbildningar inom vuxenutbildningen.

I uppdraget ingår även att vara närmaste chef till de medarbetare som är anställda på Yrkeshögskolans Logistikprogram där vuxenutbildningen är utbildningsanordnare.

Den kommunala vuxenutbildningen i Norrköping består av studier på grundläggande samt gymnasial nivå, yrkesutbildning, särskild utbildning för vuxna samt svenska för invandrare.

Vi är också utbildningsanordnare för Logistikprogrammet på yrkeshögskolenivå. I verksamheten ingår även en enhet med studie- och yrkesvägledare samt arbetskonsulenter. Hos oss studerar ca 5 000 elever per år.

Vi har en god samverkan med Arbetsförmedlingen, kommuner och andra samverkanspartners.

Arbetsbeskrivning

I tjänsten som rektor för de externt upphandlade utbildningarna ingår budget- och verksamhetsansvar. Du ser behov av och finns med, tillsammans med upphandlingscenter, vid upphandling av utbildningar.

Dina främsta arbetsuppgifter är att leda den verksamhet du ansvarar för med hög kvalitet och goda resultat.

Ditt ansvar är myndighetsutövning och tillsyn av den upphandlade verksamheten. Det innebär att försäkra sig om att utbildningarna bedrivs enligt lag och förordning samt de avtal som är tecknade mellan kommun och utbildningsanordnare. Det systematiska kvalitetsarbetet ska bedrivas på alla nivåer. För att säkerställa att så görs befinner du dig ofta i externa sammanhang.

Ditt arbete innebär en aktiv roll i vuxenutbildningens ledningsgrupp tillsammans med dina rektorskollegor samt enhetschef för arbetsmarknadsenhet och studie- och yrkesvägledning. Ledningsgruppen leds av chef vuxenutbildning & arbetsmarknad vilken tillhör förvaltningsledningen.

Utvecklingsarbete kommer att vara centralt och gruppen arbetar nära utredare och statistiker.

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk utbildning; statlig rektorsutbildning eller förutsättningar att bli antagen till rektorsprogrammet. Du har erfarenhet av pedagogisk verksamhet och gärna ledning.

Det är viktigt att du har någon form av erfarenhet av yrkesutbildningar. Du har kunskap kring upphandlingsförfarande och gärna erfarenhet av framtagande av kravställande till förfrågningsunderlag.

Du ser samarbete och samverkan som självklara delar i din yrkesutövning. Att skapa och delta i olika nätverk är en central del i denna roll. Du har ett intresse för utbildning i kombination med arbetsmarknadens krav.

Du har förmåga att skapa förtroende och en förståelse för att vara chef i en politisk styrd organisation.

Är det dig vi ovan beskrivit?

Mer information och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

För frågor ta kontakt med chef vuxenutbildning & arbetsmarknad: Linda Strand, 011-15 34 02, linda.strand@norrkoping.se.

Din ansökan vill vi ha senast 6 november. Vi rekryterar löpande till denna tjänst.
Jobbfakta
Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

14 nov

Om företaget