Projektingenjör till Trafikverket i Linköping

Om jobbet

Nu söker vi dig som är nyexaminerad ingenjör eller har något års erfarenhet, till en tjänst som projektingenjör med ett unikt programupplägg. Detta uppdrag passar dig som trivs i en koordinerande roll, en roll som kräver både självständigt arbete och mycket teamarbete. Stämmer dessutom egenskaper som orädd, ambitiös och lösningsfokuserad in på dig, då har vi tjänsten för dig! Genom att vara projektledarens högra hand, garanterar vi dig att varje dag kommer bli stimulerande, utmanande och händelserik Sök tjänsten redan idag.

Information om uppdraget

Academic Work söker för kunds räkning en projektingenjör med intresse för teknik. Som projektingenjör i detta konsultuppdrag kommer din huvudsakliga sysselsättning vara att biträda en erfaren projektledare i dennes vägprojekt, med fokus på de administrativa delarna.
Trafikverket garanterar dig en utvecklande miljö med högt tempo och mycket eget ansvar. Det kommer vara stort fokus på din kompetensutveckling då du i samband med din anställning också startar ett unikt utbildningsprogram som Academic Work tagit fram i samråd med Trafikverket. Du kommer alltså varva ditt arbete på Trafikverket med ett skräddarsytt kompetenspaket innehållandes allt från utbildningsmoment inom projektledning till presentationsteknik och målsättningsworkshops.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket.

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör kommer du att arbeta nära och direkt under en projektledare med en stor bredd och variation i arbetsuppgifterna. Du kommer att få arbeta i flera spännande infrastrukturprojekt i Sverige. I rollen kommer du att vistas i en utvecklande miljö med högt tempo, mycket eget ansvar och många kontakter.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Biträda projektledaren i alla förekommande projektledaruppgifter så att de genomförs och dokumenteras.
 • Biträda projektledaren med projektuppföljning avseende tid, kostnad, risker, reserver, kvalitet, säkerhet, arbetsmiljö och miljö.
 • Medverka vid interna och externa möten där du bland annat kommer att förbereda presentationsmaterial, föra anteckningar och sköta underrättelsehantering.
 • Strukturera och administrera projekten i projektsystemen så att projekten uppfyller gällande rutiner.
 • Säkerställa projektens fakturaflöden, stödja projektledaren i ekonomiuppföljning samt övrig administration.
Tjänsten passar dig som vill lära dig hur ett projekt är uppbyggt och som strävar efter en kombination av att arbeta med människor och mer teknisk administration. Genom att arbeta som generalist kommer du få en helhetsbild över projektet. Du kommer arbeta brett och erbjudas en varierad vardag. Vi garanterar att du efter några månader på plats kommer inse komplexiteten i dessa projekt och ständigt kommer få ta del av allt spännande, lärorika och utmanande som detta genererar.

Vi söker dig som
 • Har en högskoleutbildning inom teknik. Det är meriterande om du har läst en utbildning med inriktning mot väg och vatten.
 • Har arbetat administrativt tidigare samt haft en koordinerande roll, antingen från arbetslivet eller från dina studier
 • Har arbetat i projektform
 • Har stor vana av Officepaketet samt en mycket god förmåga att uttrycka dig i skrift
 • Har goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift
Det är även meriterande om du har erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen men detta är inget krav.

Då du kommer att ha en viktig roll i projektens ekonomiska uppföljning, administrativa struktur och dokumenthantering. Det är därför meriterande om du har tidigare erfarenhet/kompetens inom ekonomi och/eller dataadministration.

Dina personliga egenskaper kommer väga tungt i rekryteringsprocessen. Tjänsten ställer höga krav på din sociala och kommunikativa förmåga och kräver mod att tala med kunniga branschmänniskor. Du är orädd, har en koordinerande förmåga och känner dig bekväm med att ta kontakt med olika personlighetstyper och befattningar. Andra faktorer som vi värdesätter högt är ditt lösningsorienterade synsätt, din förmåga att driva på processer samt din fallenhet att se helheten i det arbete du gör. Du vet hur du ska arbeta proaktivt, du vågar ta egna initiativ och har ett arbetssätt som beskrivs som metodiskt och strukturerat.

Övrig information
 • Start: januari
 • Omfattning: heltid, tillsvidare
 • Placering: Linköping
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Linköping
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

19 dagar sedan

Sista ansökningsdag

17 jan

Om företaget

Trafikverket är en ledande aktör kring långsiktig planering av transportsystem och ansvarar för väg- och järnvägstrafik samt luft- och sjöfart. De fokuserar på samhällsutveckling med målet att dagligen utveckla och förvalta infrastruktur för att underlätta framkomligheten i Sverige.