Process Optimizer till Cloetta

Om jobbet

Har du en civilingenjörsutbildning och van att arbeta i projektform? Letar du en roll där du självständigt får driva ditt arbete och får möjlighet att driva förbättringsprojekt? Kanske är du en fena på att analysera data och komma med förslag på lösningar? På Cloetta erbjuder vi dig en mycket intressant tjänst i ett företag som ligger i framkant inom branschen och som strävar mot en produktion i världsklass! Välkommen in med din ansökan.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Cloetta Sverige ABs räkning en Process Optimizer till verksamheten i Ljungsbro utanför Linköping. Rollen har ett fokus på projektledning inom förbättringsarbete i produktionen. Du kommer vara del av Lean and Safety-avdelningen som består av ett team på 5 personer, samt rapportera till Lean and Safety manager. På Cloetta kommer du till ett företag med starka varumärken och som levererar populära produkter med hög kvalitet.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Cloettas önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Cloetta.

Arbetsuppgifter

Som Process Optimizer kommer du till stor del arbeta med att leda förbättringsprojekt utifrån identifierade problem i produktionen. Din roll innebär att identifiera möjligheter till förbättringar inom effektivitet och kvalitet där ditt ansvar även inkluderar att föreslå åtgärder. Du kommer att ha en produktionsnära roll där du har mycket kontakter i fabriken med operatörerna. Vidare har du en självständig och fri roll med mycket utrymme till eget ansvar och initiativ. Det är viktigt att du har en teknisk förståelse då du kommer att analysera och följa upp data för att förstå verksamheten. Du kommer även att arbeta med rotorsaksanalyser, både på kort och längre sikt. I tjänsten ingår resor till bl.a. fabrikerna i Helsingborg och Dublin men det ges också möjlighet att besöka andra produktioner runt om i Europa.

Du kommer till exempel att:
 • Driva förbättringsprojekt
 • Analysera och samla in data
 • Arbeta nära produktionen
 • Arbeta med rotorsaksanalyser
Tjänsten passar dig som har tidigare erfarenhet av projektledning gärna inom processindustrin. Arbetet är mycket varierande med ett ständigt fokus på effektivitet och förbättring.

Vi söker dig som
 • Har civilingenjörsexamen inom exempelvis Maskinteknik eller Industriell ekonomi och har en god teknisk förståelse för att förstå och se samband mellan material, maskiner och råvaror.
 • Har mycket goda kunskaper i Office-paketet, speciellt Excel där du exempelvis kommer att arbeta med att analysera data.
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska i såväl tal som skrift. I ditt arbete kommer du att kommunicera både med dina svenska kollegor men också med kollegor från de andra fabrikerna runt om i Europa.
 • Har tidigare erfarenhet inom industri. Exempelvis som operatör eller liknande.
 • Har kunskap om Lean endera via utbildning eller praktisk erfarenhet.
Det är meriterande om du....
 • Har gjort ditt exjobb inom liknande arbete.
 • Har arbetslivserfarenhet från en liknande roll, exempelvis arbetat som projektledare inom processindustri.
Som person trivs du med att ha fria tyglar och arbeta självständigt likväl som i grupp. Du agerar effektivt även när förutsättningar förändras och du anpassar dig till nya omständigheter utan att resultatet påverkas negativt. Du tar ansvar för din uppgift, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer framåt. Du gillar att arbeta utan fastställda rutiner och känner dig bekväm att själv välja arbetsmetod och fatta beslut inom ditt ansvarsområde. Du är snabblärd, och har en helhetsförståelse för processer. Som person är du analytisk och bryter ner problem och förstår sammanhang för att hitta en lösning. Vidare utstrålar du energi och ser möjligheter i att lösa problem.

Cloetta värderar och värnar om sina medarbetare och arbetar och agerar enligt de fyra kärnvärdena focus, teamplay, passion och pride. Dessa kärnvärden bidrar till en god och familjär stämning i fabriken, välkommen till en rolig och unik arbetsplats!

Övrig information
 • Start: Omgående, enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: månadslön
 • Placering: Ljungsbro
 • Kontaktuppgifter: Erika Olsson 013-474 51 94
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

6 dagar sedan

Sista ansökningsdag

29 jan

Om företaget

Cloetta grundades 1862 och är ett konfektyrföretag som är ledande på marknaden i Norden, Nederländerna och Italien och har 13 fabriker i sex länder. Bland deras produkter märks starka varumärken som Malaco, Ahlgrens bilar, Kexchoklad, Center och Plopp. Fabriken i Ljungsbro har 18 produktionslinjer som producerar cirka 22 000 ton och består av cirka 285 medarbetare.