Områdeschef till Systembolaget område Norrköping, 15 butiker

Om jobbet

Om oss
Systembolaget finns till för att alkoholproblemen i Sverige ska vara så små som möjligt. Om starköl, vin och sprit såldes i vanliga affärer skulle alkoholkonsumtionen vara nästan 40 procent högre, beräknar forskarna. Men Systembolaget kommer bara finnas kvar så länge folk vill. Så vår utmaning är att göra allt vi kan för att kunderna ska bli nöjdare och nöjdare - utan att öka försäljningen. Det är ingen lätt utmaning, men både rolig och meningsfull. Och i vilken annan verksamhet kan man rädda liv och samtidigt bli expert på mat och dryck?

Ditt nya arbete
Hos oss gör du skillnad. Varje dag! Vi har ett uppdrag som förpliktigar, som vi inspireras av och är stolta över. Våra arbetsplatser präglas av omtanke, för varandra och för våra kunder. Dina kunskaper och erfarenheter är värdefulla, ditt engagemang och din delaktighet en förutsättning. Som områdeschef har du det övergripande ansvaret för område Norrköping och dess 15 butiker som sträcker sig från Strängnäs i norr till Söderköping i syd. Din uppgift är att inspirera och leda butikscheferna i deras arbete, följa upp verksamheten i området och vara ett viktigt stöd för butikerna i utvecklingsarbetet.

Du coachar och stödjer dina butikschefer både i löpande och långsiktiga ärenden. Detta i enlighet med kedjetänkande och ett gemensamt arbetssätt för att på så sätt skapa förutsättningar och säkerställa en god kundupplevelse i alla våra butiker.

Områdeschefen ansvarar också för att utveckla, organisera och leda arbetet inom området så att de strategiska målen uppnås och att verksamheten bedrivs professionellt och effektivt. Genom dina butikschefer ansvarar du för att området som helhet når högt uppställda mål och levererar resultat både när det kommer till mjuka och hårda nyckeltal. Det är viktigt att du stimuleras av att skapa förutsättningar för delaktighet, lärande och engagemang hos dina medarbetare.

Din profil
Du brinner för det goda kundmötet som är vår främsta ledstjärna. Du är van att leda och gå före. Med passion, engagemang och personligt ansvar lyfter du tillsammans med dina medarbetare kundmötet till högsta nivå.

Som person är du är öppen för nya idéer och angreppssätt och kan skapa en plan för att nå uppsatta mål. Du är van att ange en tydlig riktning för dina medarbetare och försäkra dig om att var och en vet vad som förväntas av dem. En av dina drivkrafter är att få dina medarbetare att växa och utvecklas. Du ser gruppens behov och ger stöd, inspirerar till att göra ett bra jobb och lyfter fram andras goda resultat. Du är van med resultatansvar och har även erfarenhet av budget- och nyckeltalsuppföljning.

Du tycker om att skapa goda relationer och har ett öppet förhållningssätt till alla du möter. Du vet att du i din roll är hela Systembolagets ansikte utåt.

Om din utveckling hos oss
Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Kontaktuppgifter och ansökan
Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, då urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Karin Erjeby tel. 0707-210306.

Sista ansökningsdagen är den 23 oktober 2016.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: Distriktschef, Regionchef, Försäljningschef, Area Manager
Jobbfakta
Ort
Norrköping
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Organisation & ledning
HR & Personal
Underkategori
Chefsbefattningar
Personalchef
Kontakt

Ring Karin Erjeby, 0707- 21 03 06

Publicerad

19 dagar sedan

Sista ansökningsdag

23 okt

Om företaget

Om oss
Systembolaget finns till för att alkoholproblemen i Sverige ska vara så små som möjligt. Om starköl, vin och sprit såldes i vanliga affärer skulle alkoholkonsumtionen vara nästan 40 procent högre, beräknar forskarna. Men
Systembolaget kommer bara finnas kvar så länge folk vill. Så vår utmaning är att göra allt vi kan för att kunderna ska bli nöjdare och nöjdare - utan att öka försäljningen. Det är ingen lätt utmaning, men både rolig och meningsfull. Och i vilken annan verksamhet kan man rädda liv och samtidigt bli expert på mat och dryck?