Migrationsverket söker informationsarkitekt till enheten för IT-utveckling Gemensam

Academic Work · Data & IT · 31 okt

Om jobbet

Vi söker en informationsarkitekt till enheten för IT- utveckling Gemensam. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.

Information om uppdraget

Vad du kan förvänta dig

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Du erbjuds även en gedigen introduktion och goda möjligheter till fortlöpande kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter

Ett av informationsarkitektens viktigaste ansvar är säkra nödvändiga integrationer ur ett informations- och funktionsperspektiv samt att koordinera närliggande informationsmängder och funktionalitet i Migrationsverkets system. Detta görs till stor del i uppdragsform, i samband med pågående projekt samt i samverkan med berörda förvaltningsområden. Informationsarkitekten besitter en djup kunskap i hur IT och verksamhetsnytta samverkar. Rollen är verksamhetsnära och du står i kontakt med många delar av organisationen; projektledare, förvaltningsledare, styrgrupper, verksamhetschefer, övriga arkitekter etc.

Arbetsuppgifterna kommer bland annat att innebära att du har ett övergripande ansvar för Migrationsverkets data management, ta fram informationsarkitektur och över tid komplettera och vidareutveckla den. Du kommer att ansvara för och genomföra begrepps- och informationsmodellering samt koordinera närliggande aktiviteter mellan pågående projekt avseende informationsflöden i och mellan system. Vidare kommer du ta fram beslutsunderlag till berörda beslutsinstanser, rapportera till berörda chefer samt projekt- och förvaltningsledare. Du kommer även att delta i Migrationsverkets Enterprise Architect gruppering.

Vad vi förväntar oss

Vi förväntar oss att du är god en representant för Migrationsverket och har ett respektfullt bemötande såväl internt som externt. Du deltar aktivt i vårt förbättringsarbete och visar engagemang för vårt uppdrag och dina arbetsuppgifter. Du står även för Migrationsverkets värdeord: tydlighet, empati och mod.

Vi söker dig som

Du har högskoleutbildning inom det tekniska området eller annan utbildning i kombination med minst 5 år arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Du har några års erfarenhet av arbete som informationsarkitekt.

Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Personliga kompetenser

Du fattar snabba beslut och agerar utifrån dessa, trots begränsad information eller svåra omständigheter samtidigt som du visar omdöme under tidspress. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektiv nå gemensamma mål. Du samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra. Du arbetar bra med andra människor och du kan relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Anställningsform: Tillsvidare, vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Norrköping
Tillträde för befattningen: Enligt överenskommelse.

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen kan du mejla till migrationsverket@academicwork.se Vill du veta mer om befattningen och arbetsuppgifterna kontaktar du Stefan Andersson, stefan.andersson@migrationsverket.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan och meritförteckning senast 2016-10-30. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.
Jobbfakta
Ort
Norrköping
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
IT-Arkitektur
Publicerad

27 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 okt

Om företaget

Migrationsverket är det naturliga navet för migrationen till Sverige. Varje år tar vi emot många tusen ansökningar från människor som vill arbeta, besöka, bo eller söka skydd i Sverige. Vi vill underlätta rörligheten över gränser genom god service och en snabb och rättssäker handläggning. Vår vision är ett Sverige som med öppenhet tar tillvara den globala migrationens möjligheter.