Migrationsverket söker en Systemutvecklare med biometrifokus till enheten för IT- utveckling...

Academic Work · Data & IT · 31 okt

Om jobbet

Vi söker en Systemutvecklare med biometrifokus till enheten för IT- utveckling Gemensam. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.

Information om uppdraget

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Du erbjuds även en gedigen introduktion och goda möjligheter till fortlöpande kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna är varierande och kan innebära att planera och ansvara för systemutvecklingsaktiviteter i projekt och förvaltning. Du kommer att delta i framtagande av kravspecifikationer, svara för att nödvändig dokumentation framställs och uppdateras samt delta i leveranser av systemstöd.

Vidare kommer du ansvara för specialistområdet teknisk biometri, ha kontakt med verksamhet, förvaltning, drift och supportorganisation. Du kommer arbeta med omvärldsbevakning inom området samt ha ansvar för att vara kontaktperson mot ett antal interna och externa intressenter inom biometriområdet framförallt. Du kommer även att utföra kontroller, statistik och återrapportering avseende kvalitén på den biometriska informationen.

Vi arbetar alltid i team där vi hjälper varandra att ta fram de bästa lösningarna, så du behöver vara intresserad av att kontinuerligt diskutera och utvärdera dina egna och andras idéer och problem.

Vad vi förväntar oss

Vi förväntar oss att du är god en representant för Migrationsverket och har ett respektfullt bemötande såväl internt som externt. Du deltar aktivt i vårt förbättringsarbete och visar engagemang för vårt uppdrag och dina arbetsuppgifter. Du står även för Migrationsverkets värdeord: tydlighet, empati och mod.

Vi söker dig som

Du har högskoleutbildning inom det tekniska området eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Det är meriterande med viss erfarenhet av arbete inom det biometriska området, t.ex. inom processen avseende upptagning, kvalitetsbedömning, kommunikation, lagring, identifiering och verifiering av biometriska data, eller inom tekniska system (hårdvara och mjukvara) för upptagning av biometrisk information, eller kunskap i hur ett fingeravtryck fångas för att det ska få bästa möjliga kvalitet.

Det är även meriterande om du har kunskap inom design, implementation och test av system och funktionalitet för registrering, lagring, identifiering och verifiering av biometrisk information. Det är även meriterande med kunskap inom bildbehandling och bildhantering generellt samt speciellt för bilder med biometrisk information.

Du har god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Personliga kompetenser

Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard och lägger ner stor vikt vid att man lever upp till dessa. Vidare leder, motiverar och förser du andra med befogenheter för att effektivt nå gemensamma mål. Du skapar engagemang och delaktighet.

Upplysningar

Anställningsform: Tillsvidare, vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Norrköping
Tillträde för befattningen: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen kan du mejla till migrationsverket@academicwork.se Vill du veta mer om befattningen och arbetsuppgifterna kontaktar du Enhetschef Stefan Andersson, stefan.andersson@migrationsverket.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan och meritförteckning senast 2016-10-30

Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.
Jobbfakta
Ort
Norrköping
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare
Publicerad

24 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 okt

Om företaget

Migrationsverket är det naturliga navet för migrationen till Sverige. Varje år tar vi emot många tusen ansökningar från människor som vill arbeta, besöka, bo eller söka skydd i Sverige. Vi vill underlätta rörligheten över gränser genom god service och en snabb och rättssäker handläggning. Vår vision är ett Sverige som med öppenhet tar tillvara den globala migrationens möjligheter.

Migrationsverket är en arbetsplats som präglas av respekt för människan. Vi strävar efter att ingen ska bli diskriminerad och att alla ska ges lika möjligheter.