Medarbetare till Ellens behandlingshem

Om jobbet

Vår verksamhet

Ellen är ett behandlingshem för kvinnor med missbruksproblematik. Ellen vänder sig till kvinnor som är 20 år och äldre och som missbrukar alkohol, narkotika och/eller läkemedel. Målsättningen med kvinnans behandling på Ellen är att hon genom att delta i behandlingen, som bygger på ansvar, drogfrihet, delaktighet och medverkan skall få självförtroende, självtillit och kraft att hantera missbruket/beroende så livet blir funktionellt. Hon ska få möjlighet att hitta sig själv och sin kvinnoidentitet samt få kunskap om hur hon skall nå fysisk och psykisk hälsa. Behandlingen är uppdelad i 3 faser, motivation, behandling samt eftervård. Behandlingen sker huvudsakligen i grupp och i individuella samtal.

På Ellen arbetar vi utifrån ett genusperspektiv där kvinnor får möjlighet att tillsammans med andra kvinnor återhämta sig och bygga upp sitt liv igen. Det finns endast kvinnliga medarbetare på Ellen. Medarbetarna har kontinuerlig handledning. Vi har fokus på kvinnans missbruk, våldsutsatthet och föräldraskap.

Arbetsbeskrivning

Arbetet på Ellen är varierande. Stödet till kvinnorna sker både genom behandlingssamtal, individuellt och i grupp men även praktiskt och socialt. På Ellen arbetar vi på schema. Tjänstgöring dag/kväll/helg och natt. Vi har MI som grund och arbetar med färdighetsträning, CRA, återfallsprevention samt tematiskt arbete i grupp.

Din profil

Vi söker dig som är kvinna och är socionom eller har annan beteendevetenskaplig högskolekompetens som arbetsgivaren bedömer lämplig. Steg 1 kompetens i psykoterapi är meriterande. Kompetens inom genusvetenskapen är meriterande likaså erfarenhet av arbete med målgruppen. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med samtalsbehandling. Vi värderar personliga egenskaper såsom empatisk förmåga, personlig mognad samt flexibilitet högt.

Mer information och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du enhetschef Maja Höjer, 011-15 79 07 eller samordnare Marie Bohlin Carlsson 011-155496

Din ansökan vill vi ha senast 26 oktober.
Jobbfakta
Ort
Norrköping
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Övrigt
Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

26 okt

Om företaget