LSS-handläggare till vård- och omsorgskontorets myndighetsutövning

Norrköpings kommun · Administration · Sista dagen!

Om jobbet

Vår verksamhet

Myndighetsutövningen är en del av vård- och omsorgsnämndens verksamhet. "Med människan i centrum hela livet" är vår vision!

Inom myndighetsutövningen arbetar olika funktioner såsom LSS-handläggare, biståndshandläggare, anhörigkonsulenter, kurator, koordinatorer, debiteringshandläggare med flera.

Arbetsuppgifter

Som LSS-handläggare fattar du beslut om insatser för personer med olika funktionsnedsättningar utifrån Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade eller Socialtjänstlagen. Dokumentation av utredning och beslut i våra verksamhetssystem ingår i arbetet.

Du är en av flera professionella kring den enskilde, detta ställer stora krav på samverkansförmåga, samtidigt som du också bör kunna sätta gränser för ditt ansvarsområde.

Du ingår i en arbetsgrupp där ni tillsammans stöttar varandra i ärendehandledning, ärendefördelning och liknande.

En del resor förekommer i arbetet.

Din Profil

Du har en socionomexamen eller liknande högskoleutbildning.

Du har ett helhetstänk, ser din roll och vår verksamhet i samverkan med andra, du har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter. Du ser möjligheterna i förändringar då vi arbetar med ständiga förbättringar.

Du arbetar bra med andra människor är lyhörd, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt

Du säkerställer att budskap når fram genom att anpassa din kommunikation så den enskilde förstår. Du är lugn och stabil vid stressade situationer, ansvarar för ditt arbete och prioriterar detta tillsammans med chef och kollegor då det finns behov.

Du har goda kunskaper i lagstiftning och myndighetsutövning, både teoretiskt och praktiskt. God dokumentations- och datorvana är meriterande, vi använder verksamhetssystemet Treserva.

Körkort är ett krav.

Mer information och ansökan

Det är tre tillsvidaretjänster på heltid. Arbetstiden är förlagd till dagtid med flexmöjligheter. Tillträde enligt överenskommelse.

För mer information om tjänsterna kontakta verksamhetschef Pernilla Thunander, 011- 15 13 63.

Sista ansökningsdag är 23 oktober.
Jobbfakta
Ort
Norrköping
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration
Offentlig Förvaltning
Publicerad

24 dagar sedan

Sista ansökningsdag

Idag

Om företaget