Lean Coordinator till Cloetta

Om jobbet

Har du en civilingenjörsutbildning och har en stark vilja att utveckla andra? Söker du en coachande produktionsnära roll där du snabbt får ta eget ansvar och självständigt driva ditt arbete framåt? På Cloetta erbjuder vi dig en mycket intressant tjänst i ett företag som ligger i framkant inom branschen och som strävar mot en produktion i världsklass! Välkommen in med din ansökan.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Cloetta Sverige ABs räkning en Lean Coordinator till verksamheten i Ljungsbro utanför Linköping. Rollen har ett fokus på att stötta och coacha chefer i produktionen. Du kommer vara del av Lean and Safety-avdelningen som består av ett team på 5 personer, samt rapportera till Lean and Safety manager. I teamet samarbetar ni och bollar ideér och det är viktigt att du trivs att jobba i ett öppet klimat med mycket idéutbyten.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Cloettas önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Cloetta.

Arbetsuppgifter

Som Lean Coordinator kommer du till stor del arbeta med att stötta produktionen med ett ständigt förbättringsarbete och utveckling av olika arbetssätt för att fabriken ska nå satta mål. Rollen är produktionsnära och innebär mycket kontakter och vistelse i fabriken. Det kan vara allt från att coacha morgonmöten i produktionen till att genomföra workshops eller utbildningar med olika fokus. Du kommer att ha ansvar för att utveckla och föreslå Lean-projekt, delta i och följa upp projekt samt coacha projektledare och få med alla på tåget. Arbetet är fritt där egna initiativ är viktigt och det kommer vara ett tätt samarbete med företagets Process Optimizer. Arbetet handlar mycket om att hålla ett öga på vad som händer och se till att produktionsarbetet flyter på. Du kommer också att äga utveckling och implementering av mjukvara som mäter effektivitet.

Du kommer till exempel att:
 • Stötta och coacha cheferna i förbättringsprojekt kopplat till effektivitet och kvalitet
 • Utveckla och föreslå Lean-projekt
 • Arbeta med rotorsaksanalyser med hjälp av etablerade processer
Tjänsten passar dig som gillar att ta egna initiativ och ser problemlösning som en ständig utmaning. Du är ihärdig och ser möjligheterna istället för att fastna i problem. Du kommer till ett företag med starka varumärken och som levererar populära produkter med hög kvalitet.

Vi söker dig som
 • Har civilingenjörsexamen inom exempelvis Maskinteknik, Industriell ekonomi eller Bioteknik mot produktion.
 • Har mycket goda kunskaper i Office-paketet, speciellt Excel då du kommer att använda det mycket i ditt dagliga arbete.
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska i såväl tal som skrift. I ditt arbete kommer du att kommunicera både med dina svenska kollegor men också med kollegor från de andra fabrikerna runt om i Europa.
 • Har en helhetsförståelse för processer inom produktion.
Det är meriterande om du....
 • Har arbetslivserfarenhet inom produktion, Lean, förbättringsarbeten och produktionsteknik.
 • Har läst kurser inom Lean.
 • Har gjort ditt exjobb inom liknande arbete.
Som person har du ett naturligt coachande sätt där du får med andra på tåget, är uppmuntrande, rådgivande och får andra att nå uppsatta mål. Du är utåtriktad och trivs i sociala sammanhang. Du är analytisk och bryter ner problem och förstår sammanhang för att hitta en lösning. Som person utstrålar du energi har ett positivt förhållningssätt till problem, och är på så vis ihärdig i förändringsarbete och ser möjligheter. Att samarbeta med andra för att lyckas är en självklarhet för dig. I rollen krävs också att du är strukturerad.

Cloetta värderar och värnar om sina medarbetare och arbetar och agerar enligt de fyra kärnvärdena focus, teamplay, passion och pride. Dessa kärnvärden bidrar till en god och familjär stämning i fabriken, välkommen till en rolig och unik arbetsplats!

Övrig information
 • Start: Omgående, enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: månadslön
 • Placering: Ljungsbro
 • Kontaktuppgifter: Erika Olsson 013-474 51 94
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

51 dagar sedan

Sista ansökningsdag

löpande

Om företaget

Cloetta grundades 1862 och är ett konfektyrföretag som är ledande på marknaden i Norden, Nederländerna och Italien och har 13 fabriker i sex länder. Bland deras produkter märks starka varumärken som Malaco, Ahlgrens bilar, Kexchoklad, Center och Plopp. Fabriken i Ljungsbro har 18 produktionslinjer som producerar cirka 22 000 ton och består av cirka 285 medarbetare.