Länsförsäkringar Östgöta söker Bankchef

Om jobbet

Det här är chansen för dig som vill vara med och utveckla ett av våra mest expansiva affärsområden! Vi är den kundnära banken med en hög utvecklingstakt och fantastiskt duktiga medarbetare! För tredje året i rad har Länsförsäkringar Bank Sveriges mest nöjda bankkunder enligt Svenskt Kvalitetsindex och våra digitala tjänster är flerfaldigt prisbelönta. Bland annat för bästa mobilapp i Web Service Award. Vill du vara med på vår fortsatta resa?

Om jobbet
Vi har idag en välskött och växande bankverksamhet med ca 55 000 kunder och en affärsvolym på 25 miljarder kronor. Inom banken finns idag 85 kompetenta och engagerade medarbetare. Vi har bankverksamhet på alla våra sju kontor i Linköping, Norrköping, Motala, Mjölby och Kisa.

Ditt huvuduppdrag som bankchef är att vidareutveckla och driva bankverksamheten för att skapa tillväxt och långsiktig lönsamhet. Du ingår i bolagets ledningsgrupp och det är viktigt att du, utöver ditt ansvar för bankverksamheten, också känner ett stort ansvar och engagemang för hela bolagets verksamhet och samverkar aktivt med övriga affärsområden. Som bankchef rapporterar du direkt till vd Sven Eggefalk.

Vem är du?
Vi söker dig som har en gedigen bankbakgrund och erfarenhet av såväl privat- som företagsmarknad. Du har en akademisk examen inom ekonomi eller annat relevant område, och för att lyckas i rollen bör du ha en längre periods ledarerfarenhet. Har du även erfarenhet av ledningsgruppsarbete är det meriterande.

Vi söker dig som är öppen och lyhörd i dialogen med medarbetare och kunder. Du är en kommunikativ ledare och är duktig på att skapa delaktighet och engagemang. Vi tror att du drivs av nyfikenhet och intresse för den dagliga verksamheten och brinner för att skapa goda relationer. Då banken och vår övriga verksamhet befinner sig i ständig utveckling är det viktigt att du är utvecklingsorienterad och vågar blicka framåt och tänka nytt.

Vår vision är att vi tillsammans skapar trygghet och möjligheter. Vi är ett kundägt bolag och vår verksamhet präglas av att vi är nära, engagerade och handlingskraftiga. För att trivas hos oss och lyckas med ditt uppdrag är det viktigt att du delar vår värdegrund.

Låter detta som något för dig? Välkommen med din ansökan senast den 4 december.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar Östgöta med Ogunsen Executive Search. Om du har frågor är du välkommen att kontakta Seniorkonsult Hendrik Dahlgren på 070-4715903 eller Researchkonsult Malin Söhr på 073-4217984.

Facklig kontaktperson (FTF) är Kristina Ottosson 011-29 02 71.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Hendrik Dahlgren, 070-4715903

Publicerad

3 dagar sedan

Sista ansökningsdag

4 dec

Om företaget

Ogunsen erbjuder högkvalitativa rekryterings- och interimslösningar på managementnivå för privat och offentlig sektor inom specialistområdena Ledning, IT samt Ekonomi/Finans/Försäkring.