Konsult inom IBM Power i systems sökes till Iptor

Om jobbet

För vår kund Iptors räkning söker Centric nu en erfaren systemkonsult med erfarenhet av IBM Power i systems som vill se till att Iptors kunder har välfungerade system. Du arbetar självständigt i din roll som infrastrukturkonsult men är samtidigt en del av driftgruppen bestående av ca 10 personer. Hos Iptor får du arbeta med IBMs senaste teknik!

Tjänsten är en direktrekrytering så anställning blir direkt hos Iptor.
Som tekniker ansvarar du för framtagning av tekniska lösningar samt implementering av densamma antingen hos kund eller i IPTOR's Cloud miljö. När du inte är ute hos kund jobbar du från kontoret i Linköping (Mjärdevi). Du ska bland annat:
 • Upprätthålla den tekniska kunskapen inom utpekade områden.
 • Hjälpa kollegor i projekt där din expertis behövs.
 • Bredda de personliga tekniska färdigheterna inom ramen för företagets verksamhet.
 • Delta i pre-sale aktiviteter med tekniska lösningsförslag.
 • Implementera tekniska infrastruktur lösningar.
 • Skapa och upprätthålla teknisk dokumentation.
 • Arbeta med slutanvändare under implementations projekt och problem lösning.
 • Delta och vid behov leda tekniska projekt.
 • Göra tekniska analyser för att säkerställa att leveransen uppnår överenskomna mål och tekniska specifikationer.
 • Jobba mot uppsatta mål och säkerställa att de nås eller överträffas.
Din profil
Vi tror att du har ca fem års erfarenhet (eller mer) av att ha arbetat som infrastrukturkonsult.

Krav på erfarenhet
 • IBM iSeries
 • IBM Power Platform
 • IBM Virtualisering
 • Extern SAN Storage
Meriterande erfarenhet
 • Projektledning
 • Erfarenhet av säkerhet och brandväggar (främst HP och Checkpoint)
 • Erfarenhet av ITIL
Som person är du framförallt noggrann, analytisk och har en stor portion vilja att lösa de problem som uppstår hos Iptors kunder. Du ska vara lösningsorienterad och brinna för tillsammans med befintliga kunder göra nya banbrytande tekniska lösningar. Som del av ett litet teknisk gäng är det bra om du precis som oss värdesätter sociala förmågor och trivsel på kontoret.

Den här tjänsten är placerad i Linköping men den innebär resor några gånger i månaden (främst inom norden). Vi ser gärna att du har körkort för bil. Du måste kunna kommunicera obehindrat på svenska och engelska, ytterligare språkkunskaper kan vara en fördel.

Vi kan erbjuda dig
Iptor är en del av IBS-Gruppen (International Business System) och är en av Europas ledande systemintegratörer med stark lokal närvaro. Iptor erbjuder kompletta IT-lösningar med kundens verksamhet i fokus. För att göra detta kombinerar Iptor kunskap, teknik och tjänster. För att få den bästa tekniken på marknaden är Iptor partner med alla stora leverantörer, Microsoft, VMware, IBM och även andra. För att leverera en lösning som ert företag behöver och/eller är en utmaning för er använder Iptor den stora erfarenhet och kunskap vi har i kombination med vårt förstklassiga tjänstepaket. Vi har byggt upp en teknikkunskap som går hand i hand med dessa systemlösningar. Vi har skaffat oss dom certifieringar som numera behövs i denna komplexa IT-värld.

Iptor ERBJUDER

Iptor erbjuder en trygg arbetsplats med bra sammanhållning och en vi-känsla där vi har anställda som jobbat länge. Här finns möjlighet till utveckling genom utbildning m.m.

Vi arbetar löpande med urval så registrera gärna din ansökan redan idag!

Har du några frågor kring tjänsten?
Kontakta Mikael Fjellström på tfn: 0734-159370 eller mikael.fjellstrom@centric.eu.

Vi har tyvärr inte möjlighet att hantera ansökningar som inkommer via vanlig post eller e-post.

Centric Professionals är ett IT-bemanningsföretag med över 300 konsulter anställda, med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Jönköping, Örebro och Karlstad. I Europa har Centric mer än 5000 anställda. Vi specialiserar oss på bemanning, rekrytering och förmedling av tjänster inom IT.
Som konsult hos oss har du möjlighet att ständigt bygga vidare på din karriär; plugga till certifikat som är giltiga över hela världen, skaffa dig erfarenheter genom intressanta kunduppdrag och arbeta med utmanande projekt. Vi är självklart ett auktoriserat bemanningsföretag och följer givetvis gällande kollektivavtal tecknat mellan Almega bemanningsföretagen och Unionen.

OBS
! Du vet väl att du kostnadsfritt kan ladda ner tusentals e-böcker när du registrerat dig som sökande på vår hemsida. Där finns böcker inom allt från t ex IT, ekonomi, personlig utveckling, karriärstips till hur man skriver ett bra CV.

Gilla oss på facebook så att du inte går miste om nåt. Där listar vi våra lediga tjänster och kommer med tips och trix när det gäller jobbsökande; https://www.facebook.com/CentricSweden.

Sökord IT, tekniker, IT-tekniker, it - tekniker, IBM Power i, systemkonsult vmware, VMware, SAN, virtualisering, Consultant, data, IT-technician, Linköping.
Jobbfakta
Ort
Linköping
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
IT-Konsult
Publicerad

44 dagar sedan

Sista ansökningsdag

25 dec

Om företaget

Centric Professionals är ett bemanningsföretag med över 300 anställda i Stockholm, Göteborg, Linköping och Malmö. Vi specialiserar oss på bemanning, rekrytering och förmedling av tjänster inom IT. Centric är ett av Europas största privatägda tjänsteföretag med över 5 000 anställda i Europa. På Centric sätter vi alltid människan först, oavsett om det gäller våra kunder, partners eller anställda. Våra anställda gör oss till det vi är och det är de som varje dag gör det lilla extra hos våra kunder. Vi utmanar våra anställda att ständigt utvecklas genom att lära sig nya saker och anta nya spännande utmaningar. Att vara rik på nya erfarenheter är en väg till framgång i arbetslivet. Vi har många spännande uppdrag för dig som vill se dig om. Äventyret väntar på dig som har en positiv inställning till livet. Naturligtvis ger vi dig bra anställningsvillkor också. Vi har kontor i Stockholm, Göteborg, Linköping och Malmö. I framtiden jobbar ännu fler i vårt företag. Gör du?