Hårdvarukonstruktör för rekrytering till Autoliv

Om jobbet

Som hårdvarukonstruktör hos Autoliv är du delaktig i samtliga delar av elektronikkonstruktionen: från schema och layout till test och verifiering. Produkterna är State of the Art och räddar liv. I rollen arbetar du tillsammans med erfarna kollegor och nära andra ingenjörer i en agil miljö. Låter det intressant? Sök då tjänsten idag!

Information om uppdraget

Autoliv i Linköping utvecklar kamerabaserade säkerhetssystem för personbilar. Bilbranschen i stort står inför stora förändringar i och med att framtidens bilar blir allt mer autonoma. Autoliv satsar rejält på aktiva säkerhetssystem och man har flera större projekt på gång. För att möta framtidens utmaningar rekryterar man via Academic Work en hårdvarukonstruktör. I rollen kommer du att arbeta med hela arbetsflödet kring elektronikkonstruktionen av inbyggda system.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work men du kommer att anställas direkt hos Autoliv. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att maila mig så ska jag svara på dina frågor.

Arbetsuppgifter

Som hårdvarukonstruktör kommer du att arbeta med hela arbetsflödet kring elektronikkonstruktion av inbyggda system. Arbetet sker i projektform och börjar med specifikation och kravnedbrytning och efterföljs av arkitektur, elektronikkonstruktion, schema, layout, DFMEA, EMC, verifiering, dokumentation, felsökning och produktionssupport. Arbetet sker tillsammans med erfarna kollegor och i en agil form. Som hårdvarukonstruktör arbetar du också nära mjukvaruutvecklare, produktägare och inköp.

Autoliv använder verktyg från Mentor Graphics, DxDesigner och Expedition PCB för schema och layout samt HyperLynx för analys och simulering. Företaget har egna fabriker för produktion av elektronik och mekanikprodukter både i Sverige och utomlands. Autoliv har också EMC och miljölabb i egna lokaler där verifiering och testning utförs för att säkerställa att produkterna uppfyller högt ställda kvalitetskrav.

Sammanfattningsvis kommer du att:
 • Arbeta med elektronikkonstruktionens alla steg, från kravnedbrytning till produktionssupport.
 • Arbeta nära andra ingenjörer i en agil arbetsform.
 • Arbeta med högt ställda krav på kvalité Autolivs produkter räddar liv - dess förmåga får inte fallera.
Vi söker dig som

Vi söker dig som är civilingenjör eller högskoleingenjör med inriktning mot elektronik. Relevanta utbildningar är elektroteknik, elektronikdesign, elektronik och datateknik. Du kan vara nyexad likagärna som du kan ha något eller några års erfarenhet. Det är meriterande med kunskaper inom inbyggda system, programmering, produktion och optiska system.

Som person är du:
 • Analytisk: Du analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar. Du ser sammanhang och prioriterar rätt frågor och hittar den mest effektiva lösningen.
 • En lagspelare: Du arbetar bra med andra människor, agerar lyhört och uppmärksamt för andras synpunkter, kompetens och prestationer.
 • Noggrann: Du följer de kvalitetsstandards som behövs för arbetet. Vidare är du uppmärksam på detaljer i arbetet och ser till att inget lämnas åt slumpen.
 • Initiativrik: Du tar initiativ och kommer med nya förslag till arbetssätt. Du sätter igång aktiviteter mot ett önskat resultat.
För att du på bästa sätt ska kunna kommunicera med dina kollegor samt ta del av information inom företaget, är goda kunskaper i svenska och engelska ett krav.

Övrig information
 • Start: Under hösten
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Linköping
 • Kontaktuppgifter: Linus Lanker.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Linköping
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

49 dagar sedan

Sista ansökningsdag

24 dec

Om företaget

Autoliv ligger i absolut framkant inom utveckling och produktion av aktiva och passiva säkerhetssystem för bilar, system som möjliggör framtidens självkörande bilar. Varje år räddar Autolivs produkter 30 000 liv, och målet är att rädda 150 000 liv årligen. Autoliv erbjuder en unik möjlighet att arbeta med spännande teknik i utmanande miljöer tillsammans med individer som hjälper varandra att utvecklas. I Linköping utvecklas företagets kamerasystem för självkörande bilar från ax till limpa från kretskort och mekanik till algoritmer och mjukvara.