Group Treasurer and System Administrator till Academic Work i Linköping

Academic Work · Ekonomi · 12 dec

Om jobbet

Har du ett par års erfarenhet av redovisning och söker nya utmaningar? Academic Work söker nu till vår interna ekonomiavdelning en Group Treasurer and System Administrator! Trivs du med stort eget ansvar i en miljö som präglas av högt tempo och innovation? Fortsätt läsa

Information om uppdraget

I takt med att Academic Work fortsätter att växa som bolag växer även vår ekonomiavdelning. Group Finance, vår koncernekonomifunktion, behöver förstärkning och söker därför en Group Treasurer and System Administrator. Här får du möjlighet att jobba i ett team som består av ett antal specialister inom redovisning, juridik, inköp och systemförvaltning. Vi supportar både våra länders ekonomiavdelningar samt stabs-, kontors- och landsledningarna.

Arbetsuppgifter

Som Group Treasurer and System Administrator kommer du bl.a. att arbeta med systemadministrationen i våra ekonomisystem Agresso och Consolidation & Cash samt med cash managementfrågor. Det innebär bland annat att:
 • Lägga upp och kontrollera valutakurser
 • Administrera kontoplanen
 • Sätta upp nya bolag
 • Bygga och testa nya rapporter
 • Vara en resurs i arbetet med koncernens månads- och årsredovisning
 • Ta fram en likviditetsforecast och likviditetsrapport för koncernen på månadsbasis
 • Administrera banken, vilket exempelvis innebär att stämma av cashpoolen, kommunicera med banken vid uppsättning av nya bolag, administrera användare och säkerställa att integrationer såsom valutakursfiler fungerar.
Vi söker dig som

Vi söker dig som
 • Har minst en kandidatexamen inom ekonomi
 • Har ca 2-5 års erfarenhet av redovisning
 • Talar och skriver flytande svenska och engelska eftersom tjänsten innebär mycket kontakt med kollegor både i Sverige och i våra andra länder
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att jobba med cash management/likviditet eller systemadministration.

Som person är du ansvarstagande, noggrann och uppmärksam på detaljer. Du kommer gärna med egna initiativ samtidigt som du är en god kommunikatör och ser till att få med dig dina kollegor på tåget. Eftersom Academic Work präglas av innovation och ett högt tempo är du flexibel och ställer med lätthet om till ändrade förutsättningar. Vidare är du en lyhörd teamplayer som gärna utvecklar relationer med dina kollegor runt om i koncernen.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Lön: Månadslön
 • Placering: På vårt kontor på Drottninggatan i Linköping
 • Kontaktperson: Linda Ek, Talent Acquisition Manager
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på talentacquisitionlin@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Linköping
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Publicerad

40 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 dec

Om företaget

Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På careers.academicwork.se får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!