GIS-ingenjör till Geografisk information

Om jobbet

Vår verksamhet

Geografisk information (GI) stöttar kommunens förvaltningar med planerings- och beslutsunderlag, så att de kan skapa förutsättningar för ett gott liv för våra medborgare i Norrköping.

Vi:
  • är med och bygger Norrköpings stad
  • är delaktiga i arbetet med att förverkliga kommunens visioner
  • spelar en stor roll där visualisering av information via kartor, är viktigt för våra medborgare.
Som GIS-ingenjör möter du interna och externa kunder dagligen och är en representant för Norrköpings kommun.

Arbetsbeskrivning

Arbetet består i att vara förvaltningsledare för systemförvaltningsobjektet Geo-service, ansvara för verksamhetens IT-material/utrustning samt utföra uppdrag inom GIS-uppdragsprocessen.

Då vi utvecklar arbetsflöden kring 3D-modellerering och visualisering ser vi gärna att du har en erfarenhet kring CAD-ritning och 3D-verktyg.

De programvaror som används idag utöver Windows Officepaket är MapInfo professional, MicroStation, TopoCad, FME och ESPA.

Din profil

Du är högskoleutbildad GIS-ingenjör eller motsvarande. Du har yrkeserfarenhet kring problemlösning, inom geografisk informationsteknik, gärna för kommunal verksamhet.

Du har ett gediget intresse för teknik, är nyfiken och nytänkande kring kartans användning. Du håller dig uppdaterad runt kartans betydelse och utveckling i omvärlden. Du har vana med GIS-verktyg (gärna QGIS), databashantering (SQL) och programmering (HTML, Javascript,Python). Det är meriterande om du har erfarenhet av förvaltningsarbete, 3D-modellering och publicering av 3D på webben.

Noggrannhet och kvalitetstänk är viktiga egenskaper.

Din samarbetsförmåga, kvalitetsmedvetande och flexibilitet medför att du löser verksamhetens uppdrag med en nyfikenhet och vilja att lära nytt. Att du tar ansvar för din roll i arbetet bidrar till trivsel på arbetsplatsen.

Du har lätt för att kommunicera på ett öppet och lättbegripligt sätt såväl med kunder som med kollegor. Du är medveten om att du representerar Norrköpings kommun när du möter kunder och medborgare genom dina uppdrag och du ser detta som ett roligt och spännande inslag i vardagen. Att göra våra kunder nöjda stimulerar dig.

Eftersom arbetet kräver daglig kontakt med medborgare och kunder är det viktigt att ha goda kunskaper i det svenska språket både i tal och skrift.

Erfarenhet av andra CAD-program (AutoCad) är meriterande.

Mer information och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du Annika Hovberg, verksamhetschef, på telefon 011-15 13 21 (annika.hovberg@norrkoping.se ) eller Rasmus Ewehag, processansvarig GISuppdrag, på telefon 011-15 13 71(rasmus.ewehag@norrkoping.se).

Din ansökan vill vi ha senast 30 oktober.
Jobbfakta
Ort
Norrköping
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

20 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om företaget