Förskollärare till Sörgårdens förskola

Om jobbet

Är du den vi söker?

Vår verksamhet och arbetsbeskrivning

Sörgårdens förskola är en 4-avdelningsförskola med 70 barn mellan 1-6 år. Den ligger naturskönt belägen i Skärblacka cirka 1,5 mil utanför Norrköping. Vi använder leken för att skapa ett lustfyllt lärande som stärker barnens självkänsla, nyfikenhet och lust att lära. Vi arbetar i ett projektinriktat arbetssätt där vi utgår från barnens tankar och idéer. Under flera år har vi utvecklat vår lärandemiljö till en stimulerande och utmanande miljö för våra barn.

Just nu arbetar vi mycket med att utveckla vårt arbetssätt och genom detta skapa goda förutsättningar för varje barns lärande och utveckling. Vi ingår i ett internationellt samarbete med Irland, Spanien och Italien. Vilket innebär att vi reser till dessa länder och tar del av deras arbetssätt och förhållningssätt i förskolan. Det finns en ateljérista, och en pedagogisk utvecklingsledare anställd i spåret som stöttar oss i vårt pedagogiska utvecklingsarbete på förskolan. Hos oss finns stora möjligheter att utvecklas som förskollärare. Vi har många pedagogiska diskussioner och regelbundna reflektionstillfällen utifrån vårt uppdrag. Vi är ett arbetslag som har högt till tak och vår drivkraft är att hela tiden försöka utveckla och förbättra vår verksamhet.

Din profil

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Du ska vara nyfiken på barns lärmiljö och ha kunskap om hur du möter det enskilda barnet utifrån behov, önskemål och tankar. Ditt arbetssätt ska vara väl förankrat i läroplanen. Du bör därför kunna leda, reflektera och utveckla det pedagogiska arbetet så att det stimulerar och utmanar barnens utveckling och lärande.

Vi arbetar i storarbetslag och ser förmågor som flexibilitet, samarbetsförmåga och helhetssyn på verksamheten som viktiga. Du kan dokumentera och reflektera såväl individuellt som tillsammans med ditt arbetslag och utifrån detta analysera resultatet för att se möjligheter till utveckling. Du har även ansvar för att skapa en god relation med hemmen och bidra till ett positivt arbetsklimat på arbetsplatsen.

Mer information och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde 1 januari 2017.

Vill du veta mer om tjänsten kontakta Susanne Pettersson, förskolechef, 0730-20 26 70.

Vi vill ha din ansökan senast den 27 oktober.
Jobbfakta
Ort
Norrköping
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Förskolelärare
Publicerad

29 dagar sedan

Sista ansökningsdag

27 okt

Om företaget