Förskollärare till Norrköpings kommuns förskolor

Om jobbet

Vår verksamhet

Är du nyfiken och nytänkande? Välkommen till Norrköpings förskolor!

Norrköping är en stor kommun med stora möjligheter. Här finns allt från landsbygdens natur och lugn till allt innerstaden har att erbjuda i form av muséer, Visualiseringscenter C med mera. Oavsett om du vill arbeta på en stor eller liten förskola, eller kanske på en förskola med en speciell profil, har vi något för dig. Vi ser rörlighet som något positivt och som en möjlighet att hitta vad som passar just dig bäst. Vår bredd är vår styrka. Du som söker får en samlad bild av vad vi har att erbjuda, och kan söka flera tjänster samtidigt.

I Norrköping har vi valt att satsa på fyra betalda kompetensutvecklingsdagar per år, med till exempel föreläsningar, utbildning i Språk och Lärande (SoL) och tillgång till både Matematikcentrum och Kreativt centrum. Vi tycker det kollegiala lärandet är viktigt och erbjuder såväl pedagogiska nätverk som andra möjligheter till utbyte med kollegor. I Norrköpings kommunala förskolor har vi pedagogiska måltider och arbetskläder till alla förskollärare. Självklart finns också centralt stöd från såväl elevhälsa som utbildningskontorets forsknings- och utvecklingsenhet (FoU).

Vi jobbar tillsammans för att alla barn i Norrköping ska ha samma möjligheter och förutsättningar på förskolan. Vår gemensamma målbild delas av såväl chefer som pedagogisk personal i förskolan. Vårt goda teamarbete kring vår gemensamma verksamhetsidé har gett oss en stark vi-känsla och en tydlig färdriktning.

Nyfiken på en av Norrköpings förskolor? Titta gärna på filmen i bifogad länk;

https://www.youtube.com/watch?v=LPWLTseZX_I

Läs mer om vad vi i Norrköpings kommun kan erbjuda dig;

http://www.norrkoping.se/arbete-naringsliv/arbeta/jobba-som-pedagog-i-norrk/index.xml

Arbetsbeskrivning

Som förskollärare ansvarar du bland annat för att arbetet i barngruppen genomförs så att barnen:
  • får sina behov respekterade och tillgodosedda samt upplever sitt eget värde
  • får förutsättningar för utveckling och lärande och samtidigt stimuleras att använda hela sin förmåga
  • tycker att det är roligt och meningsfullt att lära sig nya saker
  • får ett reellt inflytande på arbetssätt och verksamhetens innehåll
  • får en god introduktion i förskolan tillsammans med sina föräldrar.
Du samverkar också med lärare i förskoleklassen, på skolan och i fritidshemmet för att behålla den röda tråden i barnens lärande från förskolan till skolan. Du ska särskilt uppmärksamma barn som har behov av särskilt stöd i sin utveckling när de lämnar förskolan för att börja i förskoleklass.

Din profil

Vi söker dig som är förskollärare med legitimation eller dig som snart är klar med din förskolärarutbidlning.

Du har förmågan att kunna se och möta barnet utifrån dess förutsättningar, skapa kreativa pedagogiska miljöer och tillsammans med övriga medarbetare ha viljan att utveckla den pedagogiska verksamheten utifrån våra styrdokument.

Du är idérik och initiativtagande och ser möjligheter i förändringar. Ett positvit förhållningssätt till barn, föräldrar och kollegor är en självklarhet.

Mer information och ansökan

Tjänsterna är tillsvidareanställningar med start efter överenskommelse.

Vill du veta mer kontakta gärna någon av våra förskolechefer Lotta Elovsson, 011-15 27 75 eller Sara Westerdahl, 011- 15 10 50.

Ansök gärna idag då vi kan komma att påbörja intervjuer innan ansökningstiden gått ut. Vi vill dock ha din ansökan senast 4 november.
Jobbfakta
Ort
Norrköping
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Förskolelärare
Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

4 nov

Om företaget