Förskollärare till Mellangårdens förskola

Om jobbet

Varmt välkommen till Mellangårdens förskola!

Kom och ingå i vårt gäng! Här samspelar gedigna erfarenheter och kunskaper med nya. Vår sammansättning av äldre och yngre pedagoger gör oss till ett proffsigt gäng som söker ständig utveckling. Vi tar kontinuerligt emot lärarstudenter och är vana vid att lotsa in nybakade förskollärare i yrket.

Vår förskola ligger naturnära i Skärblacka och ingår i en enhet med Hasselgårdens förskola och Sågträffens familjecentral. Vi befinner oss tillfälligt i Kimstad då våra lokaler i Skärblacka står inför en omfattande renovering.

Förskolan tar just nu emot ca 65 barn på två yngrebarnsavdelningar och två äldrebarnsavdelningar.

På Mellangårdens förskola planerar vi verksamheten med barnets delaktighet i lärprocessen som utgångspunkt. Barnens intressen och strategier ligger till grund för innehållet i vårt projektinriktade arbete, och i vårt sätt att utforma förskolans miljöer.

Mellangården har nära till naturen och en stor utegård som inspirerar barn och vuxna i deras gemensamma utforskande. Förutom kokerska och alla proffsiga pedagoger finns även en utvecklingspedagog att tillgå. Denne vägleder och utmanar pedagogerna i deras pedagogiska arbete.

Vi arbetar just nu med att utveckla vårt arbete med pedagogisk dokumentation och det projektinriktade arbetssättet. Pedagogerna utvecklas och utmanas i sitt arbete genom föreläsningar, kurser och litteratur. Vidare står vi inför en fantastisk resa med pedagogernas delaktighet i fokus. Destinationen - nya och fräscha lokaler som inspirerar barn och pedagoger. Är du en medarbetare som vill vara med och starta något från grunden är detta något för dig!

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en förskollärare till vårt härliga gäng. Du kommer att ingå i ett samarbetslag om 6 personer på våra yngrebarnsavdelningar.

Du tar tillsammans med dina kollegor ansvar för, och är delaktig i förskolans arbete med pedagogisk dokumentation, det projektinriktade arbetssättet, verksamhetens lärmiljöer och likabehandlande arbete.

Du är medverkande i vårt driv framåt med barnets lärande i fokus. Vidare är du professionell i ditt bemötande gentemot barn, vårdnadshavare och kollegor. Du är en medutforskande pedagog som möter barnet i dess intressen och strategier. Dessa ligger till grund när du utmanar barnet vidare.

Din profil

Du är utbildad förskollärare med ett intresse att utveckla så väl verksamhet som dig själv. Gedigen erfarenhet eller inte? Det är mindre viktigt för oss. Det viktiga är att du är rätt person och kompletterar oss.

Du är väl förtrogen med förskolans styrdokument

Du ser samarbetet med andra som en förutsättning för utveckling av verksamheten och tar ansvar för att ditt samarbete med adra bygger på ett professionellt förhållningssätt.

Vi värdesätter att du är en aktiv medarbetare som ser din yrkesmässiga utveckling som viktig.

Du ser lärplattan som ett verktyg och använder den i ditt arbete med pedagogisk dokumentation

Mer information och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde i januari 2017.

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du Jessica Rask, förskolechef, 011-15 11 28.

Din ansökan vill vi ha senast 31 oktober.
Jobbfakta
Ort
Norrköping
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Förskolelärare
Publicerad

20 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 okt

Om företaget